EN

Domácí kváskové pečení

Gabriela Hradecká


Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak se starat o kvásek, jak si při přípravě rozvrhnout čas a samozřejmě tam naleznete i recepty na lahodné pečivo.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788026412809
Datum vydání 24.10.2016
Věk od 14
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,412
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!

Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An!

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám.

V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“.

Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie.

A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!

Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Gabriela Hradecká

Gabriela Hradecká

Narodila se v podhůří Nízkého Jeseníku a od roku 2005 žije na jihu Moravy, u Vranova nad Dyjí. Má muže a tři děti. Od roku 2014 pořádá kurzy pečení chleba po celé České republice a pobyty pro ženy spojené s pečením chleba. Gabi učí také malé děti od narození do osmi let plavat v největším a nejstarším plavacím klubu – v Plaváčku. Říká, že spojení vody a ohně ji udržuje v rovnováze. Ve své první knize Domácí kváskové pečení předala čtenářům cenné zkušenosti s klasickým kvasovým pečením, v druhé knize Bezlepkové kváskové pečení s bezlepkovým pečením chleba. Všechny tyto informace pak spojila do knihy Upeč si svou lásku z kvásku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM