EN

Afrika přece není stát

Překonávání stereotypů o moderní Africe

Dipo Faloyin


Čtení plné slz – od smíchu, vřelého obdivu i lehkého studu
V knize Afrika přece není stát Dipo Faloyin s humorem a nadhledem nabízí tolik potřebný reálný pohled na opomíjený region. Střídavě z velmi osobního i čistě politického hlediska vypráví skutečný příběh kontinentu a oslavuje jeho energii i podstatu pestrých kultur a komunit. Takto věrným a poutavým způsobem dosud Afriku západnímu světu pravděpodobně nikdo nepopsal. Knihu Afrika přece není stát budete od začátku do konce číst se slzami na krajíčku.

Detailní informace

Žánr politika
Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788088433460
Datum vydání 27.05.2024
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Nějaký stereotyp spojený s Afrikou si nejspíš vybaví každý. Často je vnímána jako vyprahlá krajina posetá domorodými vesničkami a rozlehlými safari parky, jejíž obyvatele bez ustání sužují hlad, chudoba a občanské války.

V knize Afrika přece není stát Dipo Faloyin s humorem a nadhledem nabízí tolik potřebný reálný pohled na často opomíjený region. Krok za krokem zkoumá koloniální dědictví jednotlivých zemí a předkládá čtenářům širokou škálu aktuálních témat: od mnoha tváří velkoměstského života v Lagosu a neutuchajícího západoafrického soupeření o nejlepší rýži jollof přes příběh demokracie v sedmi různých diktaturách až po nebezpečí, jež představují stereotypy v populární kultuře.

Střídavě z velmi osobního i čistě politického hlediska vypráví skutečný příběh kontinentu a oslavuje jeho nezaměnitelnou energii i podstatu pestrých kultur a komunit. Takto věrným a poutavým způsobem dosud Afriku západnímu světu pravděpodobně nikdo nepopsal.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM