EN

Prokleté královny

Katherine Webber, Catherine Doyle


Na trůn usedly společně. Teď se jejich cesty rozdělí.
Princezny Wren a Rose se chopily eanské koruny, ale ne všichni jsou nadšení z toho, že na trůn usedly čarodějky. Rozvážná Rose se vydává na cestu po Eaně s úmyslem přesvědčit pochybovače, podivně ji to ale táhne ke království Slunce, kde odhalí netušená tajemství. Vzdorovitá Wren tajně vyráží na mrazivý sever, aby zachránila svou babičku. Mezitím se z temnoty vynořuje prastará kletba, která ohrožuje nejen život obou královen, ale i celou Eanu. Podaří se sestrám proplout všemi úskalími a sjednotit korunu?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Cursed Crowns
Původní jazyk angličtina
Překladatel Radka Kolebáčová
Počet stran 560
EAN 9788076619234
Datum vydání 25.03.2024
Věk od 14
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,54
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Princezny Wren a Rose se chopily eanské koruny, ale ne všichni jsou nadšení z toho, že na trůn usedly čarodějky. Rozvážná Rose se vydává na cestu po Eaně s úmyslem přesvědčit pochybovače, podivně ji to ale táhne ke Království slunce, kde odhalí netušená tajemství. Vzdorovitá Wren tajně vyráží na mrazivý sever, aby zachránila svou babičku. Mezitím se z temnoty vynořuje prastará kletba, která ohrožuje nejen život obou královen, ale i celou Eanu. Podaří se sestrám proplout všemi úskalími a sjednotit korunu?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Korunní princezny"

Hodnocení čtenářů

Kateřina Lőffler
“Rozbij led a zlom kletbu. Zabij jednu a zachraň druhou." První díl se mi docela líbil a navíc konec byl dost otevřený, takže jsem byla opravdu hodně zvědavá jakým směrem se bude děj v další knize odvíjet. Znovu sledujeme příběh z pohledů obou sester a v jednotlivých kapitolách se střídají pohledy Wren a Rose. Oceňuji, že se děj v jednotlivých kapitolách neopakuje, ale i když se jedná o vhled druhé osoby tak se posouvá dál. Líbí se mi to jak jsou obě sestry rozdílné a přitom u nich najdeme pár společných rysů. Pořád mám trošičku víc v oblibě Wren s její prořízlou pusou a nápady, které ji většinou dostanou do nemalých potíží. Celkově ale oceňuji, že na postavách je znát posun. Obě působí o něco vyspěleji a hlavně Rose už není takovou tou typickou princeznou s růžovými brýlemi, ale začíná se sžívat s rolí královny. Kniha si pořád drží takovou tu mírně pohádkovou atmosféru. Stejně jako první díl je i této velmi čtivý a i přes velký počet stran se kniha čte poměrně lehce a nechybí v ní akce. Objevilo se pár docela zajímavých zvratů, které jsem úplně nečekala a přibylo i pár nových postav. Naopak s některými již známými jsme měli možnost se lépe seznámit. Vzhledem k některým událostem v knize jsem velmi zvědavá na další pokračování, které nedávno vyšlo v originále. Doufám, že na něj nebudeme muset čekat moc dlouho. Za poskytnutí knihy k recenzi velmi děkuji albatrosmedia.
Naděžda Bajtek Zasadilová
Už jen obálka si mě naprosto získala. Tohle je jedna z mých oblíbených fantasy sérií, moc jsem se těšila na pokračování, kdy už Wren a Rose nebudou princeznami, ale staly se z nich královny. Pořád se držíme na vlně pohádky, ale začíná nám místy trochu přituhovat. Příběh je vyprávěn z pohledu obou sester, střídají se kapitoly Wren a Rose. Trochu mě mrzí, že jsou po většinu děje holky rozdělené, ale asi chápu důvod. Pokud každá autorka píše jednu postavu, tak to dává smysl. Není tomu však po celý děj knihy, nakonec se příběhy spojí a královny spolu začnou opět vládnout. Objeví se nám zde nové postavy, ale ještě více mě zajímaly ty z minulého dílu. Král Alarik má srce z ledu, ale i led někdy roztaje. Něco mi říká, že tohoto padoucha jsme neviděli naposledy. Romantika, zde není tak prvoplánová, sexuální scény zde chybí úplně, ale i tak je děj jiskřivý a napínavý. Čtením jsem vyplňovala každou volnou chvilku a ani na minutu jsem se nenudila. První díl se mi líbil o malinko víc, ale i tak se moc těším na pokračování. Určitě série, která stojí za pozornost.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM