EN

Síla zvyku

Proč děláme to, co děláme, a jak to změnit

Charles Duhigg


Klíčem ke změně stravovacích návyků, vyšší produktivitě nebo změně celé společnosti je pochopení toho, jak fungují zvyky
Proč se někteří lidé a firmy snaží o změnu roky, zatímco jiní se změní přes noc? Jak zvyky vznikají, proč vůbec existují a lze s nimi něco dělat? Jak ukazuje Charles Duhigg, poznáme-li, jak fungují, můžeme je snadno změnit a využít ve svůj prospěch, a zlepšit tak mnohé oblasti nejen našeho osobního a pracovního života, ale i fungování celé společnosti. Strhující vyprávění podložené nejnovějšími vědeckými poznatky a výzkumy přináší zcela nové chápání lidské povahy a jejího potenciálu ke změně.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Power of Habit
Původní jazyk angličtina
Počet stran 280
EAN 9788026500551
Datum vydání 25.03.2013
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,498
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Nedaří se vám přinutit se pravidelně cvičit? Nedokážete si přestat kousat nehty nebo se konečně zbavit závislosti na kouření? Nebo máte vyšší cíle a chtěli byste vyhrát olympiádu, dovést svoji firmu k mezinárodnímu úspěchu či dopomoci ke zlepšení lidských práv? Klíčem ke změně stravovacích návyků, vyšší produktivitě nebo změně celé společnosti je pochopení toho, jak fungují zvyky.

Proč se někteří lidé a firmy snaží o změnu roky, zatímco jiní se změní přes noc? Jak zvyky vznikají, proč vůbec existují a lze s nimi něco dělat? Jak ukazuje Charles Duhigg, Zvyky nám nejsou osudem, nejsou neměnné, poznáme-li, jak fungují, můžeme je snadno změnit a využít v náš prospěch, a zlepšit tak mnohé oblasti nejen našeho osobního a pracovního života, ale i fungování celé společnosti. Strhující vyprávění podložené nejnovějšími vědeckými poznatky a výzkumy přináší zcela nové chápání lidské povahy a jejího potenciálu ke změně.

„Síla zvyku není kouzelná pilulka, ale skutečně fascinující pohled na fungování zvyků. Charles Duhigg obratně skloubil nejnovější výzkumy a zajímavé případové studie do chytrého modelu, který je pochopitelný a využitelný v mnoha různých situacích – jednoduše skvělé čtení. Už jen kapitola o klíčových zvycích by vydala na samostatnou knihu.“

– David Allen, autor bestselleru Mít vše hotovo

Charles Duhigg je reportér deníku New York Times, za své reportáže získal řadu novinářských cen. Jeho první kniha Síla zvyku se stala mezinárodním bestsellerem a deníky Wall Street Journal a Financial Times ji zařadily mezi nejlepší knihy roku 2012.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM