EN

Zajímavosti ze světových dějin 1

Stanislava Jarolímková


Zajímavosti ze života starých civilizací, které (možná) jinde nenajdete
Kniha volně navazuje na velice úspěšné dvoudílné vyprávění Co možná nevíte o životě našich předků a Co ještě nevíte o životě našich předků a také na knihu Co v učebnicích nebývá, které přinášely řadu zajímavostí ze života českých panovníků a jejich poddaných. Nyní přichází autorka se spoustou zajímavých informací o životě lidí na všech kontinentech v pravěku, starověku a středověku. Dozvíte se například proč psali Řekové dopisy myším, kvůli čemu doopravdy obléhali Řekové Tróju nebo co dokázala wumera.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788026704836
Datum vydání 07.09.2015
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,447
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Zajímavosti ze života starých civilizací, které (možná) jinde nenajdete

Kniha volně navazuje na velice úspěšné dvoudílné vyprávění Co možná nevíte o životě našich předků a Co ještě nevíte o životě našich předků a také na Co v učebnicích nebývá, které přinášely řadu zajímavostí ze života českých panovníků a jejich poddaných. Nyní přichází autorka se spoustou zajímavých informací o životě lidí na všech kontinentech v pravěku, starověku a středověku.

Víte, že Římané se mohli stěhovat jeden den v roce? Proč psali Řekové dopisy myším? Kvůli čemu doopravdy obléhali Řekové Tróju? Jak přišla ke svému názvu Ohňová země? Čím si čistil zuby Alexandr Makedonský III.? Ve kterém městě byl vstup do domů možný pouze se žebříky? Co dokázala wumera?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Stanislava Jarolímková

Stanislava Jarolímková

Pražská rodačka pracovala po absolvování Fakulty žurnalistiky UK jako novinářka až do roku 1978. K profesi se vrátila roku 1991, kdy začala jako novinářka na volné noze spolupracovat s předními pražskými deníky a časopisy, s televizí a rozhlasem. Do psaní knih se pustila v roce 1999. Věnuje se zvláště odborné literatuře s historickou tematikou, je autorkou titulů jako Co ještě nevíte o životě našich předků nebo Zajímavosti ze světových dějin a dalších.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM