EN

Paříž: město lásky

Jiří Žák


Znáte-li Paříž jen zběžně, po přečtení této knihy budete mít pocit, že jste tam doma
Projděte se po Paříži s jedinečnou knihou, která vás obvod po obvodu provede historií i ulicemi jednoho z nejslavnějších světových měst. Autor s citem pro detail představuje Paříž jako město vášní, lásky, setkávání, naplněných i tragických vztahů na pozadí mnohdy krutých dějinných událostí, které nešetřily obyčejné měšťany, umělce ani královské rody. Po poslední stránce budete mít pocit, že Paříž důvěrně znáte.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 504
EAN 9788075057983
Datum vydání 12.10.2017
Věk od 25
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,72
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Projděte se po Paříži s jedinečnou knihou, která vás obvod po obvodu provede historií i ulicemi jednoho z nejslavnějších světových měst. Jak byla z Louvru ukradena Mona Lisa? Co zažila Paříž za Velké francouzské revoluce? Kde potkal Abélard svoji Heloisu? Kde probodla statečná Charlotte Cordayová Marata? Kudy se dostal do metropole tabák? Paříž vypráví nepřeberné množství úsměvných i tragických příběhů, od těch drobných, pitoreskních, až po ty velké, které se vepsaly do historie. Autor s citem pro detail představuje Paříž jako město vášní, lásky, setkávání, naplněných i tragických vztahů na pozadí mnohdy krutých dějinných událostí, které nešetřily obyčejné měšťany, umělce ani královské rody. Dozvíte se, jak šel čas s jednotlivými pařížskými obvody, bulváry i náměstími a o čem všem mohou vyprávět domy, hřbitovy i zákoutí. Po poslední stránce budete mít pocit, že Paříž důvěrně znáte.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Ester Maternová
Je mi líto, že není nikde napsáno, že je to pouze nové vydání předchozích dvou knih Co ještě Paříž neřekla a Co Paříž zatajila. Mám doma zbytěečně tu samou knihu dvakrát :( Kniha je výborná.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Žák

Jiří Žák

Jiří Žák je herec, scenárista, milovník Francie a překladatel z francouzštiny. Prosadil se také jako spisovatel. Vystudoval DAMU a dlouhá léta byl členem pražského souboru Divadla na Vinohradech. Přeložil přes sto knih, mezi nimi i bestsellerové thrillery Bernarda Miniera. Sám je autorem mnoha knih a televizních dokumentů o Francii, například průvodce Co ještě Paříž neřekla.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM