EN

Konec světa, tak jak ho známe

Erlend Loe


Erlend Loe v novém románu o Dopplerovi a jeho věrném losím průvodci Bongovi ukazuje skvělou formu.
Doppler je zpátky. Po letech strávených v lesích si uvědomí, že má rodinu. Losa Bonga umístí do útulku pro jelení zvěř a putuje zpět do Osla. Jenže doma ho čeká překvapení. A ačkoli si myslí, že dna už dosáhl, jeho utrpení sotva začíná. Velké finále při hledání sebe samého teprve začíná. I v závěrečném dílu volné trilogie prokazuje Erlend Loe své vypravěčské umění, a tak se můžeme opět těšit na jeho suchý humor a naprosto absurdní situace.

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Slutten pa verden slik vi kjenner den
Původní jazyk norština
Řada Doppler
Počet stran 280
EAN 9788074736766
Datum vydání 04.06.2018
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,476
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Doppler je zpátky. Potřetí a naposledy. Po mnoha letech strávených v hlubokých opuštěných lesích si uvědomí, že má rodinu. Losa Bonga umístí do útulku pro jelení zvěř a putuje zpátky do Osla. Pevně rozhodnut vrátit se k normálnímu životu se těší na shledání s manželkou a dětmi, jenže jejich dům ve vilové čtvrti vypadá cize. Je natřený na modro a na poštovní schránce je pod jménem Dopplerovy ženy uvedeno ještě jedno jméno: Egil Hegel. Jak se zakrátko ukáže, je dotyčný krasavec a sportovec, podporuje dvě adoptované děti v Kolumbii a Bangladéši, a ke všemu vydělává přes sedmdesát tisíc měsíčně. Jak moc sympatický může člověk vůbec být? klade si zdrcený Doppler otázku. Ačkoli si původně myslel, že už dosáhl dna, jeho utrpení sotva začalo. Velké finále při hledání sebe samého na něj teprve čeká.

I v závěrečném dílu volné trilogie prokazuje Erlend Loe své vypravěčské umění, a tak se můžeme opět těšit na jeho suchý humor a naprosto absurdní situace.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Doppler"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Erlend Loe

Erlend Loe

Loe bývá označován za nejvýznamnějšího představitele tzv. nového naivismu, směru, který se objevil v norské literatuře v posledním desetiletí dvacátého století jako reakce na přeestetizování literatury. Je jednou z nejvýraznějších osobností současné norské literární scény. Vekou oblibu mezi čtenáři mu vynesla jeho trilogie o Dopplerovi. Autor za svou tvorbu obdržel řadu prestižních ocenění.
Zobrazit profil autora

Recenze

iliteratura.cz - Konec světa tak, jak ho známe

„…Norský humorista Erlend Loe uzavírá svou úspěšnou trilogii vskutku velkolepě. Bláznivá jízda napříč fenomény současnosti – od sociálních sítí po kancelářské open spacy – nastoluje mezi řádky otázku, zda se dnešní svět ubírá tím správným směrem…“
NAPIŠTE NÁM