EN

Klub Lysek

Arthur Ransome


Další z řady ransomovek s ilustracemi Zdeňka Buriana!
Dva naši známí hrdinové – sourozenci Dick a Dorotka Callumovi – vyrazí o velikonočních prázdninách do Norfolku na východě Anglie. Ve spletité síti řek a kanálů se chtějí naučit plachtit stejně tak dobře jako Vlaštovky a Amazonky. A když se seznámí s dětmi z Klubu Lysek, opravdové dobrodružství začíná. Děti z klubu totiž chrání hnízdící lysky a další vzácné ptáky v rozmanité říční krajině, ale záhy zjistí, že to není vůbec jednoduchý úkol.

Detailní informace

Ilustrátor Zdeněk Burian
Jazyk čeština
Původní název Coot Club
Původní jazyk angličtina
Počet stran 344
EAN 9788000054193
Datum vydání 01.04.2019
Věk od 9
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,834
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dva naši známí hrdinové – sourozenci Dick a Dorotka Callumovi – vyrazí o velikonočních prázdninách do Norfolku na východě Anglie. Ve spletité síti řek a kanálů se chtějí naučit plachtit stejně tak dobře jako Vlaštovky a Amazonky. A když se seznámí s dětmi z Klubu Lysek, opravdové dobrodružství začíná. Děti z klubu totiž chrání hnízdící lysky a další vzácné ptáky v rozmanité říční krajině, ale záhy zjistí, že to není vůbec jednoduchý úkol. Bezohledných lidí, kteří nemají před přírodou žádný respekt, je totiž stále dost.

Kniha vychází v odborně revidovaném překladu s četnými poznámkami a doplněními, takže bude přínosem nejen pro příznivce románů Arthura Ransoma. Je jedinečná rovněž tím, že se zde čtenářům poprvé představují knižně dosud nevydané ilustrace Zdeňka Buriana.

V knize jsou použity reprodukce ilustrací ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM