EN

Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské

Halina Pawlowská


Cestopisný průvodce Haliny Pawlowské
Knižní podoba cestopisných reportáží, které byly vysílány před několika lety v České televizi, a sloupků v časopise Šťastný Jim. Knížka Haliny Pawlowské není průvodcem v pravém slova smyslu, není to cestovatelský deník. Nabízí vám své vzpomínky, střípky svých poznatků, fakta, která pro ni byla nová, a taky místa, která by se vám mohla zalíbit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788026712022
Datum vydání 26.07.2018
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,341
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Knižní podoba cestopisných reportáží, které byly vysílány před několika lety v České televizi, a sloupků v časopise Šťastný Jim. Tato knížka není průvodcem v pravém slova smyslu, není to cestovatelský deník. Nabízím vám své vzpomínky, střípky svých poznatků, fakta, která pro mě byla nová, a taky místa, která by se vám mohla zalíbit.

A proč je název knížky Zanzibar? Protože vždycky, když si táta pečlivě vyleštil boty a nasadil klobouk, tak máma řekla: „Kam jdeš?“ a táta řekl: „Do Zanzibaru!“ a máma řekla: „Tak ať jsi do půlnoci doma!“ „Zanzibar“ nebyl pro mého otce jen jménem ostrova v Indickém oceánu, z kterého se vyváží vonné koření, když šel můj otec do „Zanzibaru“, tak šel „do světa“!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Halina Pawlowská

Halina Pawlowská

Halina Pawlowská je spisovatelka a scenáristka. Narodila se ukrajinskému básníkovi a české učitelce. Vystudovala FAMU, obor scenáristika a dramaturgie, napsala asi dvacet televizních komedií, nejznámější z nich byla komedie Sardinky aneb Život jedné rodinky, příběh na motivy Saroyanovy povídky Románek se vším možným nebo dětská televizní hra Róza, strážné strašidlo. Je autorkou i filmových scénářů. Mezi její nejúspěšnější filmy patří kultovní komedie Vrať se do hrobu, komedie Můj hříšný muž, Evo, vdej se a Díky za každé nové ráno. Za tento scénář byla oceněna i americkou nadací Sundance, kterou založil Robert Redford. Výrazných úspěchů dosáhla i ve světě novin a časopisů. Patřila k zakladatelům deníku Metropolitan. Pod holandským vedením založila časopis Story. Později se stala majitelkou a vydavatelkou časopisu Šťastný Jim, který získal ocenění časopis roku. Založila též časopis Glanc, byla jeho tváří a pravidelně do něj přispívala svými povídkami a fejetony. Na televizní obrazovku vstoupila v roce 1993. Je autorkou a moderátorkou úspěšných televizních cyklů jako V žitě, Zanzibar, Dokonalé štěstí a Banánové rybičky. V roce 2013 napsala libreto k muzikálu Adam a Eva. V současnosti vyučuje scenáristiku na VOŠ Michael a tvůrčí psaní na VŠ kreativní komunikace a vystupuje se svou úspěšnou divadelní one-woman show. Stará se o svou početnou rodinu a psy, s nimiž se všemi bydlí v Praze Podolí. Právě rodina, kamarádky a láska jsou hlavními motivy jejích knih. Napsala už víc než třicet titulů a mnohokrát získala ocenění jako nejčtenější česká autorka, a to nejen v České republice, ale i na Slovensku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM