EN

Žena z roku 1899

Milan Krčmář


Vyprávění doložené články z provorepublikových novin a dobovými fotografiemi
Kolik lidí zemřelo při vraždách v Kohnově mlýně? Proč se zřítilo letadlo Antonína Peřiny? Proč Rusové na konci války bombardovali nevinné civilisty? Tyto a další otázky vás napadnou při čtení románu Žena z roku 1899. Jednoznačné odpovědi asi nenajdete, ale zjistíte, že i malé město mohlo žít velkými příběhy. Marie Janíková-Neumanová, nejstarší žena světa, je sice fiktivní postavou, její osudy však vycházejí z reálných událostí, které se staly v první polovině 20. století na Třebíčsku.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788026421634
Datum vydání 22.10.2018
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,443
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kolik mrtvých v sobě skrýval ponurý mlýn? A proč se před zraky tisíců diváků zřítilo letadlo řízené vynikajícím pilotem? Proč se oslavy konce války změnily v hrůzný masakr? A jakou spojitost má Karel Čapek s Janem Kubišem? Tyto a další otázky vás napadnou při čtení románu Žena z roku 1899. Jednoznačné odpovědi asi nenajdete, ale zjistíte, že i malé město mohlo žít velkými příběhy.

Marie Janíková-Neumanová, nejstarší žena světa, je sice fiktivní postavou, její osudy však vycházejí z reálných událostí, které se staly v první polovině 20. století na Třebíčsku. Kniha ale zaujme všechny čtenáře, kterým je blízký svět a příběhy našich babiček a dědečků. Příběhy, v nichž nechybí napětí ani láska.

Řada událostí zachycených v knize je doložena články z prvorepublikových novin či dobovými fotografiemi.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM