EN

Poznamenaný - Deset měsíců s Janem A. Baťou

Vladimír Krejčí


Unikátní svědectví osobního tajemníka Jana Antonína Bati přináší nový pohled na tuto dodnes rozporuplně vnímanou osobnost.
Unikátní svědectví Vladimíra Krejčího pohybujícího se v období po Mnichovu 1938 v bezprostřední blízkosti průmyslníka Jana Antonína Bati přináší nový pohled na rozporuplně vnímanou podnikatelovu osobnost. V. Krejčí do svého vyprávění vkládá mnoho informací a postřehů z pracovního i osobního života, události tragické i příhody úsměvné, které Jana Antonína Baťu a jeho rodinné příslušníky a spolupracovníky přibližují lidskou a bezprostřední optikou.

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788074738715
Datum vydání 30.09.2019
Věk od 15
Formát 190x135 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice TEMA
Hmotnost 0,666
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Unikátní osobní svědectví Vladimíra Krejčího pohybujícího se v pohnutém historickém období po Mnichovu 1938 v bezprostřední blízkosti průmyslníka Jana Antonína Bati přináší nový pohled na dodnes rozporuplně vnímanou podnikatelovu osobnost.

Vladimír Krejčí (1908–1993) nastoupil do firmy Baťa ve Zlíně v roce 1936 jako čerstvý absolvent právnické fakulty. Začal pracovat coby referent právního oddělení. O dva roky později mu bylo nabídnuto místo osobního tajemníka Jana Antonína Bati (1898–1965). V těsné blízkosti šéfa obří firmy pracoval deset měsíců, od září 1938 do června 1939. V pohnutém období od Mnichova, přes druhou republiku a vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava, až po Baťův odjezd do zámoří v červnu 1939 líčí přelomové okamžiky i každodenní život vedení podniku a jeho zaměstnanců. Vladimír Krejčí do svého vyprávění vložil mnoho informací a postřehů z pracovního i osobního života, události tragické i příhody mnohdy úsměvné, které Jana Antonína Baťu a jeho rodinné příslušníky a spolupracovníky přibližují lidskou a bezprostřední optikou. Svého šéfa doprovázel tajemník Krejčí na četných domácích a zahraničních cestách, jejichž náplň a organizace dávají nahlédnout do zákulisí globální firmy, operující na několika kontinentech v desítkách výrobních jednotek a tisících prodejnách a obchodních domech s desetitisíci zaměstnanci v českých zemích a zahraničí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM