EN

Železný dům

John Hart


Thrillerem Železný dům se John Hart zařadil mezi špičky tohoto žánru
Než se stal Železný dům sirotčincem, sloužil jako ústav pro choromyslné zločince a vyšinuté vojáky. Velký a pevný, daleko od všeho důležitého. Nyní tu žijí děti obklopené necitelností a lhostejností dospělých, vydané napospas tyranii tlupy starších kluků. Neduživý Julian, outsider s ptačím hrudníkem, přežívá jen díky odolnějšímu bratrovi Michaelovi, který ho bezvýhradně brání. Když je jeden z násilníků brutálně zavražděn, Michaelovi nezbývá než uprchnout ze sirotčince a odnést si obvinění s sebou…

Detailní informace

Žánr thriller
Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jindřich Manďák
Počet stran 88
EAN 9788074295997
Datum vydání 21.08.2017
Věk od 18
Formát 210x210 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,491
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Za severokarolínským městečkem Iron Mountain stojí sirotčinec, jemuž se říká Železný dům. Než se Železný dům stal sirotčincem, sloužil jako ústav pro choromyslné zločince a vyšinuté vojáky. Velký a pevný daleko od všeho důležitého. Spousta utrpení. Spousta bolesti. Nyní tu žijí děti obklopené necitelností a lhostejností dospělých vydané napospas tyranii tlupy starších kluků. Neduživý Julian, outsider s ptačím hrudníkem, přežívá jen díky odolnějšímu bratrovi Michaelovi, který ho bezvýhradně brání. Když je jeden z násilníků brutálně zavražděn, Michaelovi nezbývá než uprchnout ze sirotčince a odnést si obvinění s sebou… Po třiadvaceti letech se bratři znovu setkávají – z Juliana je spisovatel dětských knih, trpící duševní chorobou, a z Michaela zabiják, který má v plánu skončovat se svou kriminální minulostí. Stejně jako kdysi musí silnější bojovat za záchranu slabšího a vydat se na místo, před nímž celý život utíkal – do Železného domu. John Hart jako jediný v historii obdržel dvakrát za sebou cenu E. A. Poea Award (ocenění od profesionálních autorů detektivek ve Spojených státech).

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
John Hart

John Hart

John Hart (* 1965) vyrůstal a žije v Severní Karolíně, kam také umístil děj několika svých románů. Za první dva z nich dostal jako jediný autor v historii dvakrát za sebou ocenění Edgar Allan Poe Award, udělované největším sdružením profesionálních autorů detektivek ve Spojených státech. Rovněž získal ceny Barry Award, SIBA Book Award a Ian Fleming Steel Dagger. Jeho knihy vyšly ve třiceti jazycích a znají je čtenáři ve více než sedmdesáti zemích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM