EN

Českoslovenští vyzvědači

Karel Pacner


Obsáhlý třídílný svazek utajených příběhů československých špionů
Skutečné příběhy tajných agentů bývají často napínavější než ty nejslavnější špionážní romány. Proslulý publicista Karel Pacner v obsáhlé publikaci mapuje zákulisí tajných služeb v Československu během let 1918–1989. Jak fungovala spletitá síť vyzvědačů a co se odehrálo jinak, než jsme si dosud mysleli? Příběhy československých agentů se fascinujícím způsobem prolínají s historií státu a jejich důsledky mnohdy sahají až do současnosti.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 1464
EAN 9788076620551
Datum vydání 30.11.2020
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 1,773
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Tři díly Československých vyzvědačů jsou ojedinělým dílem, které nebude dlouho překonáno. Obsahuje řadu klíčových příběhů, které charakterizují vývoj československé špionáže. Autor se opíral o archivní spisy a své rozhovory s desítkami vysloužilých špionů během posledních tří desetiletí. Po začátcích v nově vzniklé republice charakterizované osobnostmi, jako byli generálové Čeněk Haužvic a František Moravec, popsal několik špičkových špionů z doby války. Následuje dlouhé období civilní a vojenské rozvědky sloužící komunistické moci a často také zájmům Moskvy. Podařilo se jim získat informátory mezi vysoce postavenými západními politiky, jako byli britští labourističtí poslanci a ministři, šéf rakouské kontrašpionáže či náměstek prefekta Velké Paříže. Rozčarování z komunistického režimu přivedlo k práci pro Západ několik politiků, manažerů a zpravodajců – někteří skončili ve vězení, jiní včas unikli. Karel Pacner rozkrývá tyto příběhy a přináší nové skutečnosti o československých vyzvědačích, nelegálech i tzv. krtcích či dublerech, ale též o samotné historii našeho státu v souvztažnosti k době dnešní, kdy hrozba a vliv výzvědných služeb je stále aktuální. Pacnerovo realistické dílo předčí mnohé špionážní romány

Další tituly z řady "Špionáž Karla Pacnera"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Pacner

Karel Pacner

Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM