EN

Dům polámaných andělů

Luis Alberto Urrea


Poutavý a vtipný román o síle rodinných pout a hledání kořenů
Román amerického spisovatele Luise Alberta Urrey se odehrává v prostředí Američanů mexického původu. Knihou kromě jemného a inteligentního humoru prostupuje téma rodiny a síly, ale i tíhy rodinných vazeb, a vyrovnávání se s kulturní odlišností.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The House of Broken Angels
Původní jazyk angličtina
Překladatel Roman Jakubčík
Počet stran 352
EAN 9788076014244
Datum vydání 05.04.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,499
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Román amerického spisovatele Luise Alberta Urrey se odehrává v prostředí Američanů mexického původu, kteří mají dvojí, americkou i mexickou kulturní identitu. Centrem příběhu je rodinná oslava klanu De La Cruzových, jehož hlava, Miguel Angel zvaný Velký Anděl, umírá na rakovinu a chce oslavit poslední narozeniny v kruhu rodiny. Těsně před plánovanou oslavou na předměstí San Diega ale zemře jeho matka, těsně před stými narozeninami, a rodinné setkání tak získává zcela novou podobu. Mezi hosty je i oslavencův nevlastní bratr, Malý Anděl, jehož matkou byla Američanka a který si v průběhu oslavy uvědomuje, nakolik je jeho život odlišný od života jeho příbuzných. Knihou kromě jemného a inteligentního humoru prostupuje téma rodiny a síly, ale i tíhy rodinných vazeb, a vyrovnávání se s kulturní odlišností.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Luis Alberto Urrea

Luis Alberto Urrea

Luis Alberto Urrea (* 1955) se narodil v mexické Tijuaně mexickému otci a americké matce, ale dětství prožil v kalifornském San Diegu. Vystudoval tvůrčí psaní na kalifornské univerzitě v San Diegu a v Boulderu ve státě Colorado. Pracoval jako sociální pracovník, editor i kreslíř, vedl kurzy tvůrčího psaní. Je autorem pěti románů, čtyř básnických sbírek, dvou memoárových svazků, dvou sbírek povídek a několika knih literatury faktu. Získal několik literárních ocenění. Ve své tvorbě se věnuje především životům a osudům lidí, kteří žijí na americko-mexické hranici, v přeneseném i zcela reálném a konkrétním významu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM