EN

Srdcerváči

Alice Osemanová


Grafický román o životě, lásce a o všem, co se stane mezi tím.
Charlie je nervák a někdy až moc přemýšlivý kluk. Minulý rok pro něj nebyl dvakrát dobrý, ale aspoň už ho nikdo nešikanuje. Nick Nelson je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. O Charliem něco slyšel, ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. I když jsou povahově zcela odlišní, rychle se z nich stanou přátelé, ale mohlo by z toho být i něco víc?

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Heartstopper
Původní jazyk angličtina
Řada Srdcerváči
Překladatel Romana Bičíková
Počet stran 288
EAN 9788075448255
Datum vydání 12.08.2019
Věk od 13
Formát 163x238 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,607
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…?

Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Srdcerváči"

Hodnocení čtenářů

Eliška Kašková
Miluji tuhle knihu! Doporučuji se podívat i na seriál.
Martina Krausová
Průměrný LGBT+ komiks. Myslím si, že by nebyl ani z poloviny tak populární, kdyby šlo o hetero pár. Dialogy pro mě byly banální a místy až primitivní, kolikrát mi přišlo, že autorka než aby výraz přidala přímo postavě pouze líně napsala smajlíka.. Ani kresba mě nijak nedostala a dějem jsme se na tolika stránkách v podstatě nikam nedostali.. Postavy nebyly špatné a kvůli nim doufám, že další díl bude o něco lepší.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alice Osemanová

Alice Osemanová

Alice Osemanová je oceňovaná spisovatelka, ilustrátorka a scenáristka. Narodila se v roce 1994 v britském Kentu. Napsala současné YA romány o nejrůznějších katastrofách dospívání: Solitaire (CooBoo, 2014), Radio Silence, I Was Born for This a Loveless (CooBoo, 2022). Je také autorkou LGBTQ+ YA romantického komiksu Srdcerváči (CooBoo, 2019 až do současnosti) a scenáristkou, tvůrkyní a výkonnou producentkou televizní adaptace Srdcerváčů, kterou promítá Netflix. Alicin první román Solitaire byl publikován, když jí bylo devatenáct. Její romány i komiksy získaly nominace na YA Book Prize, Inky Awards, Carnegie Medal i Goodreads Choice Award.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Někdy to s láskou není tak snadné

„...Srdcerváči je jeden ze snad nejoblíbenějších grafických románů vůbec, ať už v zahraničí, nebo nyní u nás. Lidi jej milují a o to víc se jeden musí divit, když ví, jaký začátek tohle komiksu byl. Autorka ho vydala pomocí kickstarteru, což je obdobný server české Pointy. A i přes to se dostal tak daleko a stal se bestsellerem...“
NAPIŠTE NÁM