EN

Geniální zbraně

Umělá inteligence a války budoucnosti

Louis Del Monte


Přežije lidstvo konfrontaci se superinteligencí vybavenou geniálními zbraněmi?
Ve své nové knize se americký fyzik, uznávaný odborník na umělé technologie, zaměřuje na využití umělých technologií ve vojenství. Věnuje se vývoji od umělých zbraní ke zbraním autonomním, využití robotů nejen ve vojenství, ale i v medicíně. Kniha, nabitá informacemi, se místy čte jako napínavý román v žánru sci-fi.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Genius Weapons
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivo Magera
Počet stran 352
EAN 9788076011915
Datum vydání 21.10.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,557
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Ve své nové knize se americký fyzik, uznávaný odborník na umělé technologie, zaměřuje na využití umělých technologií ve vojenství. Věnuje se vývoji od umělých zbraní ke zbraním autonomním, využití robotů ve vojenství, proměně armád a vojenství vlivem umělých technologií. Sleduje způsoby využití nejmodernější techniky v armádách největších mocností (Spojené státy, Čína, Rusko). Zabývá se vážnými otázkami, které vývoj autonomních a automatických zbraní a obecně systémů klade před člověka. Kniha, nabitá informacemi, se místy čte jako poutavý sci-fi román.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Louis Del Monte

Louis Del Monte

Louis A. Del Monte je dlouholetý vedoucí pracovník ve firmách IBM a Honeywell. Je autorem dosud pěti knih věnovaných vědeckým objevům, vesmíru, umělé inteligenci a technologiím: mimo jiné Unraveling the Universe’s Mysteries (2013), The Artificial Intelligence Revolution: Will Artificial Intelligence Serve Us Or Replace Us? (2014), Nanoweapons: A Growing Threat to Humanity (2017). Je nositelem cen H. W. Sweatt Award for Scientific Achievement a Lund Award for Management Excellence a mnoha patentů. Je mimořádně mediálně aktivní na svém twitterovém i facebookovém účtu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM