EN

Světlo nad Londýnem

Julia Kelly


Zapomenutý deník odhalí milostný příběh poznamenaný druhou světovou válkou
Pro Caru je mnohem jednodušší zabývat se minulostí než čelit realitě. Obchod se starožitnostmi, kde pracuje, je pro ni ideálním místem. Když objeví deník a fotografii neznámé dívky ve stejné uniformě, jakou nosila její babička během druhé světové války, dá se do pátrání. Co se stalo s autorkou poutavého deníku a jaké tajemství skrývá babička, která odmítá o válce mluvit? Jenom rozluštění těchto záhad Caru donutí vyrovnat se se svými traumaty.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Light over London
Původní jazyk angličtina
Překladatel Světlana Pavlíková
Počet stran 400
EAN 9788026718956
Datum vydání 05.11.2020
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,453
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Pro Caru je mnohem jednodušší zabývat se minulostí než čelit problémům, které na ni tlačí ze všech stran. A obchod se starožitnostmi, kde pracuje, je ideálním místem, kde se může před realitou ukrývat. Jednoho dne při vyklízení pozůstalosti objeví starý deník a fotografii dívky v uniformě – ve stejné uniformě, jakou nosila její babička během druhé světové války. Cara se vrhne do pátrání po osudu neznámé dívky a zároveň se snaží odhalit tajemství své babičky, která zarytě mlčí o tom, co se jí během války stalo.

V roce 1941 si Louise začne psát deník. V té době do jejího poklidného života na ospalém anglickém venkově vpadne okouzlující pilot Paul a převrátí její svět naruby. Když je Paul odvelen do války, Louise utíká z domova a vstupuje do dobrovolnických sborů, kde je přidělena do speciální dělostřelecké jednotky žen, a aktivně se podílí na obraně své země. Jediné, co ji během bombardování Londýna drží nad vodou, jsou dopisy, které si s Paulem posílají. Pak ale dopisy od Paula přestanou chodit a Louise poznává odvrácenou tvář války.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Bavi me pribehy, kdy se prolina historie a romantika. A kdyz jsou v knize dva pribehy a kazdy z jine doby, je to jeste lepsi. Proto jsem sahla po tomto. Je fajn, povedeny, historicka linka skvela, zajimava a poucna. Ta soucasna je o dost slabsi, Cara mi nebyla zrovna sympaticka.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM