EN

Půlměsíční město: Rod země a krve

Sarah J. Maasová


Začátek temné fantasy trilogie od autorky bestsellerové série Skleněný trůn
Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?
Získaná ocenění:
HumbookAwards, 2021, young adult kniha roku
HumbookAwards, 2021, nejlepší fantasy kniha
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název House of Earth and Blood
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivana Svobodová
Počet stran 688
EAN 9788076610804
Datum vydání 05.10.2020
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,962
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se sama pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Půlměsíční město"

Hodnocení čtenářů

Zuzana Špringlová
To, že jsem v poslední době propadla fantasy knihám, už asi víte. S. J. Maas na mě křičela z každé police v knihovně a knihkupectví – doslova! Ale každá kniha 700 – 900 stran? Jako fakt? Nikdy bych si nemyslela, že mě takové bichle dokážou zabavit a udržet pozornost až do samého finále příběhu. Ale stalo se. Příběh se točí kolem poloviční víly Bryce, které neznámý démon zabije prakticky všechny přátelé, které má. Událost ji zdrtí natolik, že během následujících 2 let v sobě zcela zadusila život. Kromě toho je také ukraden vílí artefakt Lunin roh a Bryce postupně zjišťuje, že tyto dvě události spolu souvisí. K pátrání po rohu dostane sexy ochránce Hunta Athalara a hra začíná. Rod země a krve obsahuje fantasy svět doslova na každém rohu. Jsou tu vlci, víly, čarodějnice, chiméry, upíři…možná trochu moc, ale když uhasíte plamen panického záchvatu z toho, že si ty všechny postavy a zápletky nepamatujete, tak se to dá zvládnout. Hemží se to tu sexy tvory. Doslova. Kluci s břišáky a holky v upnutých kostýmech bůh ví z čeho. Žádný normální člověk, což mě trochu mrzí, ale budiž. Musím říct, že každá kapitola v sobě skrývala překvapení. Bavilo mě to a celé se to četlo tak nějak samo. Maas má talent donutit čtenáře číst dál a dál. Vytvořila svět plný magie, kouzelných tvorů a relikvií. K tomu přidala charismatické hlavní postavy s pěknou vyřídilkou, u které jste se prostě museli smát, a přisypala trochu chemie, která fungovala až zatraceně dobře. Dle mého názoru má kniha uzavřený konec. Všechno do sebe zapadlo jako puzzle. Každopádně stránka a půl na konci této rozsáhlé knihy značí, že se přeci jen dočkáme nějakého dalšího pokračování. Druhý díl série by měl vyjít v únoru 2022. Tak uvidíme, kam to bude dál směřovat.
Kristýna Wyhodová
Knihu jsem četla jedním dechem. Naprosto báječná. Tuhle autorku zbožňuju už od chvíle, kdy jsem se začetla do Skleněného trůnu

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Sarah J. Maasová

Sarah J. Maasová

Sarah J. Maasová v současné době žije v Bucks County v Pensylvánii. Má nezdravou zálibu v disneyovkách a špatné pop music. Miluje pohádky a balet a pije příliš mnoho čaje. Ráda objevuje historii a krásnou krajinu Pensylvánie společně se svým manželem a jejich psím společníkem. Literární svět dobyla svou sérií Skleněný trůn, kterou začala psát už v šestnácti letech.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM