EN

Šesté dítě

J.D. Barker


Případ Opičího vraha spěje k rozuzlení, které byste nikdy nečekali...
Když do budovy chicagské policie vstoupí Anson Bishop, hlavní podezřelý v případu Opičího vraha, nastane chaos. Nikdo netuší, že se chystá podat svědectví, které postaví na hlavu dosavadní vyšetřování a změní život všech zúčastněných. Zběsilý sled událostí odhaluje pravdu o netušeném motivu Opičákova vraždění a celý případ spěje k naprosto šokujícímu rozuzlení.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název The Sixth Wicked Child
Původní jazyk angličtina
Řada Sam Porter
Překladatel Jan Netolička
Počet stran 512
EAN 9788074984099
Datum vydání 16.04.2020
Věk od 18
Formát 130x205 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,574
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

„Otče, odpusť mi.“ Tato tři slova vyvolávají v detektivu Samu Porterovi dávno vytěsněné nepříjemné vzpomínky. Pro Ansona Bishopa naopak představují jediné pojítko mezi jeho dětstvím a současností. A také podnět k tomu, aby konečně vyjevil pravdu, která zůstala dlouhou řadu let ukrytá.

Zmíněná slova se totiž opakovaně objevila vedle zavražděných obětí. Mohlo by se zdát, že je to jednoznačný ukazatel řádění sériového vraha. To by ovšem nesměly být oběti nalezeny s časovým odstupem v řádu minut, a přitom na několika vzdálených místech.

Když do budovy chicagské policie vstoupí Anson Bishop, hlavní podezřelý v případu Opičího vraha, nastane chaos. A to ještě nikdo netuší, že Bishop se chystá podat svědectví, které nejenže postaví na hlavu celé dosavadní vyšetřování, ale také změní život všech, kteří se na něm podílejí.

Zběsilé tempo vyprávění odhaluje pravdu o netušeném motivu Opičákova vraždění a celá trilogie tak spěje k závěru, který lze bez jakékoli nadsázky označit za naprosto nečekaný a šokující.

Ke stažení

pdf Příloha.pdf

Další tituly z řady "Sam Porter"

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Šesté dítě určitě patří do edice TOP thriller, je to slušně našlapané. Sice ne moc uvěřitelné a ze začátku mi to přišlo až překombinované, ale postupně vše začalo do sebe zapadat. Co autor rozhodně umí, je přišpendlit čtenáře ke knížce a držet ho tam až do poslední stránky. PS: Šesté dítě je třetí díl, který nejde číst samostatně. Celá série je jeden příběh/případ a musí se číst od začátku. A o to se rozhodně ochudit nechcete ;-)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
J.D. Barker

J.D. Barker

J. D. Barker nepatří k autorům, kteří o spisovatelství snili od dětství. Jeho raná tvorba vycházela ve středoškolském časopise, ale tolik čněla nad průměr, že ho s nabídkou práce oslovil šéfredaktor magazínu Dvacátá pátá paralela. V tamní redakci Barker strávil několik turbulentních let s člověkem, jenž se později proslavil jako Marilyn Manson. Souběžně s publicistickou tvorbou se Barker pustil také do psaní knih. Ukázky svého rozepsaného debutového románu poslal Stephenu Kingovi a požádal ho, zda by směl použít jméno jedné z jeho postav. Od Kinga dostal nejen svolení, ale také nadšené povzbuzení do další spisovatelské práce. Následovala celá řada mezinárodních úspěchů, z nichž zatím největší představuje kniha Čtvrtá opice. Barkerova trilogie s detektivem Samem Porterem posunula podle mínění recenzentů hranice žánru. Barker v ní stvořil psychopatického vraha, který má v sobě cosi z antihrdinů Mlčení jehňátek nebo filmu Sedm; je temný, děsivý a fascinující.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM