EN

Královna ničeho

Holly Blacková


On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Série Krutý princ vrcholí.
Získat moc je snazší než si ji udržet. Jude na to přišla, když ji zrada krále Cardana připravila o všechno. Je však odhodlaná dostat zpět, co jí patří – a příležitost se brzy naskytne. Pokud chce zachránit život své sestry Taryn, musí riskovat návrat mezi víly a vyrovnat se s přetrvávajícími city ke Cardanovi. Ale Elfhame se mění. Říše stojí na pokraji války, a když je probuzena nebezpečná kletba, Jude musí volit mezi vlastní ctižádostí a lidskostí.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název The Queen of Nothing
Původní jazyk angličtina
Řada Krutý princ
Překladatel Radka Kolebáčová
Počet stran 360
EAN 9788075449870
Datum vydání 20.07.2020
Věk od 13
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,391
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci.

Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí.

Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city ke Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika.

A když je probuzena nebezpečná kletba a po celé zemi se šíří panika, musí si vybrat mezi svou ctižádostivostí a lidskostí…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Krutý princ"

Hodnocení čtenářů

Sabina Bobková
Série Krutý princ má u mě na rozdíl od ostatních sérií vzestupnou tendenci. Královna ničeho je čtivá a dobře napsaná young adult záležitost. Od začátku do konce se v ní stále něco děje, akce střídá akci a na všem je znát, že si to Holly opravdu skvěle a detailně promyslela. Námět série je originální a na rozdíl od dvou předchozích dílů je v tomto daleko méně politiky. Za to ale nechybí bitky a války. Ale nebojte, Jude a Cardana si zde taky užijete. Námět tohoto pokračování vidím v pohádce, kterou vám tu ale kvůli spoilerům nemohu prozradit. Královna ničeho mě bavila od začátku do konce. Uznávám, že konec byl trošku průhledný, odhadnutelný a malinko protažený, ale i tak jsem si to užila a za toto finále opravdu tleskám. Cardana je v tomto díle až žalostně málo, jeho zlý charakter vzal jaksi za své, což je rozhodně škoda. Potkáváme zde staré známé z předchozích dílů. Postavy z Elfhame jsou dobře popsané a je na nich znát, že již prošli nějakou cestou, která je ovlivnila a změnila. Jude je stále paličatá a odhodlaná bojovat za své blízké až do konce. Ale je pravda, že ne všechny postavy dostali konce svého příběhu. Že by si autorka ponechala tzv. zadní vrátka na možné pokračování? Rozhodně by bylo z čeho čerpat. Celá recenze: https://kniznipristaviste.blogspot.com/2020/08/recenze-kralovna-niceho.html

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Holly Blacková

Holly Blacková

Holly Blacková je známá a úspěšná spisovatelka fantasy knih pro děti a teenagery. Jejím nejúspěšnějším dílem je Kronika rodu Spiderwicků. Holly žije s manželem a synem v Massachusetts v domě, který má podle ní tajné dveře do jiného světa.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Holly Blacková – Královna ničeho

„Podtrženo a shrnuto, Královna ničeho skvěle zakončila trilogii o vílách, která si bezesporu získala srdce mnohých čtenářů, u kterých upřímně doufám, že si tento díl zamilovali stejně, jako ty ostatní.“
NAPIŠTE NÁM