EN

Nahoru na horu

Radek Jaroš, Jiří Macek


Nohy na skále, hlava v oblacích. Velmi osobní rozhovor s nejznámějším českým horolezcem.
Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmínek odnést do každodenního života? Velmi osobní rozhovor mezi legendou českého horolezectví a zkušeným novinářem Jiřím Mackem dokresluje množství jedinečných barevných fotografií.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr sport
rozhovor
Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788076013193
Datum vydání 31.08.2020
Věk od 15
Formát 165x220 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,688
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Nejúspěšnější český himalájský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmínek odnést do každodenního života?

Velmi osobní rozhovor mezi legendou českého horolezectví a zkušeným novinářem Jiřím Mackem dokresluje množství jedinečných barevných fotografií.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Jaroš

Radek Jaroš

Radek Jaroš (*1964) je úspěšný český horolezec. Narodil se v Novém Městě na Moravě, kde žije dodnes. Vylezl všech čtrnáct osmitisícovek a získal Korunu Himálaje. Poslední horu K2 zdolal v roce 2014 a stal se prvním Čechem a patnáctým člověkem na světě, který toho dosáhl bez použití kyslíkových přístrojů. Vylezl i nejvyšší hory všech kontinentů a získal tak Korunu světa. Jezdí na horském i silničním kole, na snowboardu i na běžkách, na mořském kajaku, na divoké vodě, jetsurfu, paddleboardu, hraje golf, volejbal a věnuje se i dalším sportům.
Zobrazit profil autora

Jiří Macek

Jiří Macek

Jiří Macek (*1963) je novinář, přes čtvrt století píše pro regionální Deníky a nejraději má rozhovory a reportáže. V mládí hrál fotbal, po zranění kolene závodně běhal, na svém kontě má desítky triatlonů a duatlonů. Na prahu padesátky absolvoval maraton, skočil si i s padákem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM