EN

Můj rok 1971

Martin Ježek


Zavzpomínejme na dobu, kdy se rodily Husákovy děti
Ty záběry obletěly svět. Pořádný chlap vylézá z vody a ochraptěle říká: „Já su tak šťastné, já su tak šťastné…“ Byl to František Venclovský Přerova, a své nepředstírané štěstí vyjádřil šťavnatou hanáčtinou. Ta věta časem zlidověla. Psal se červenec 1971 a on právě přeplaval jako první Čechoslovák kanál La Manche. Zavzpomínejme spolu na rok, kdy v naší zemi došlo k populační explozi a generaci narozené v té době se říká Husákovy děti, kdy Karel Gott na chvilku emigroval a vznikl první domácí počítač.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Řada Můj rok
Počet stran 232
EAN 9788026509660
Datum vydání 04.02.2021
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,693
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ty záběry obletěly svět. Pořádný chlap vylézá z vody a ochraptěle říká: „Já su tak šťastné, já su tak šťastné…“ Byl to František Venclovský z Přerova, a své nepředstírané štěstí vyjádřil šťavnatou hanáčtinou. Ta věta časem zlidověla. Psal se červenec 1971 a on právě přeplaval jako první Čechoslovák kanál La Manche.

Co se v tomto roce ještě stalo? V Československu došlo k populační explozi – generaci narozené počátkem sedmdesátých let se říká Husákovy děti. Karel Gott na chvilku emigroval. Vznikla populární škodovka 110 R, první kapesní kalkulačka a tuzemské vozy metra.

Steve Wozniak potkal Steva Jobse vymysleli první počítač, který jste mohli mít doma. V naší zemi se zvyšovaly platy a zlevňovalo zboží. A kola socialistické normalizace se točila stále rychleji.

Co se pilo v hospodě a jaké vtipy se vykládaly? Čím jsme jezdili a co jsme nadělovali pod stromeček? Po kterých zpěvácích ženy toužily? Co jsme četli, sledovali v televizi, na co chodili do kina? To vše, a ještě mnohem víc najdete v knížce Můj rok 1971.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Můj rok"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martin Ježek

Martin Ježek

Od roku 1990 působí v médiích a nakladatelstvích s ekonomickou a zdravotnickou tematikou jako technický redaktor, odborný redaktor, editor, šéfredaktor i mediální poradce. Má praxi ve všech typech médií od zpravodajů přes celostátní časopisy až po deníky, v současné době pracuje mj. jako šéfredaktor v nakladatelství Extra Publishing nebo vedoucí redaktor periodika Zájmy strojvůdce. Editoval mnohé publikace nakladatelství BizBooks ze skupiny Albatros Media, je autorem knih Jak vyzrát na exekuce či Bylinková první pomoc, napsal také devět knih řady Můj rok.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM