EN

Hlučná samota 1914/2014

1914/2014 - Sto let Bohumila Hrabala

Bohumil Hrabal


Obsáhlá obrazová publikace sestává ze stovek reprodukovaných materiálů, jako jsou fotografie, novinové články, rodinné písemnosti, rukopisy, knižní obálky a řada dalších. Rok po roce jimi editoři ilustrují život Bohumila Hrabala od jeho narození roku 1914 až po úmrtí v roce 1997. Dokumenty provází průběžný stručný komentář, popisky i vysvětlující poznámky. Výpravná obrazová kronika, vydaná k příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, dokumentuje život a dílo tohoto významného českého spisovatele.

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Původní název Hlučná samota 1914/2014
Počet stran 270
EAN 9788020432797
Datum vydání 20.03.2014
Věk od 15
Formát 240x287 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 1,568
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Kniha koncipovaná jako kronika života a díla Bohumila Hrabala představuje jedinečný výbor autentických dokumentů a fotografií, ukázek korespondence, původních neupravovaných strojopisů básní, povídek a románů. Svazek přináší také doklady o komunistických cenzorských praktikách, reprodukce nakladatelských smluv a lektorských posudků, odborné a čtenářské ohlasy, kritiky a komentáře z osobního archivu Bohumila Hrabala uloženého v Literárním archivu PNP, ve Vlastivědném muzeu Nymburk a u Hrabalových přátel.

Vychází ve spolupráci s Památníkem národního písemnictví v Praze u příležitosti stého výročí autorova narození.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal (1914–1997) je český prozaik a jeden z nejvýznamnějších a nejosobitějších spisovatelů druhé poloviny 20. století. Po roce 1970 nesměl několik let oficiálně publikovat, psal do samizdatových a exilových periodik. Mezi jeho nejznámější díla patří Ostře sledované vlaky, Obsluhoval jsem anglického krále, Postřižiny nebo Příliš hlučná samota. Řada Hrabalových textů byla zfilmována. Hrabal jako autor byl dlouhá léta spjat s nakladatelstvím Mladá fronta, které v roce 2019 obdrželo cenu Magnesia Litera v kategorii Nakladatelský čin za vydání sedmisvazkových Spisů Bohumila Hrabala.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM