EN

Karel a rytíři

Jak se stát dobrým králem

Renáta Fučíková


Výběr nejslavnějších evropských rytířských legend je orámován a spojen vyprávěním o putování malého Karla IV. z Čech na francouzský královský dvůr.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Karel a rytíři
Počet stran 176
EAN 9788020440006
Datum vydání 03.10.2016
Věk od 9
Formát 215x255 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,843
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Výběr nejslavnějších evropských rytířských legend je orámován a spojen vyprávěním o putování malého Karla IV. z Čech na francouzský královský dvůr. Sedmiletý Václav, následník českého trůnu, vyráží na otcův příkaz do Paříže spolku s početnou suitou průvodců. Ti se ho již během cesty snaží vzdělávat a seznamovat s důležitými vlastnostmi a cnostmi, jaké by měl mít budoucí vladař. Jako dobrý vzor takových ctností jim poslouží slavné rytířské legendy. A tak si můžeme přečíst barvitá vyprávění o Artušovi, Beowulfovi, Siegfriedovi a Kriemhildě, o svatém Jiřím, patronu rytířů, svatém Martinovi, o Karlu Velikém a rytíři Rolandovi a samozřejmě i o patronu české země, svatém Václavu a jeho věrném rytíři Podivenovi.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Renáta Fučíková

Renáta Fučíková

Renáta Fučíková patří mezi nejvýraznější současné české tvůrce autorských knih pro děti. Studovala na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v ateliéru ilustrace a užité grafiky v letech 1982–1988. Zabývá se ilustrováním knih pro děti, učebnic, časopisů. Spolupracuje s Českou poštou, dosud vytvořila šest poštovních známek. Za svou práci získala řadu ocenění, včetně mezinárodních. Pravidelně získává ocenění v soutěži Zlatá stuha.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM