EN

Kožní nádory

Ilustrovaný průvodce pro každého

Ivana Krajsová


V brožurce naší přední specialistky na danou problematiku naleznete přehledné informace o příčinách vzniku kožních nádorů, přednádorových stavech, nezhoubných i zhoubných nádorech kůže (melanomech), možnostech jejich diagnostiky a léčby.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 56
EAN 9788020424044
Datum vydání 02.09.2011
Věk od 18
Formát 110x165 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,051
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Kožním nádorům je věnována stále větší pozornost nejen vzhledem k vysokému počtu případů, ale také kvůli posunu jejich výskytu do stále mladších věkových kategorií.

Za hlavního viníka této situace je v současné době považováno sluneční ultrafialové (UV) záření i UV záření z umělých zdrojů, jako jsou například solária. I když jistě není UV záření jedinou vyvolávající příčinou (významnou roli hraje genetická dispozice, kožní fototyp a mnoho dalších), je UV záření jediným faktorem, který jsme schopni změnou životního stylu ovlivnit a tak zmírnit jeho nepříznivé účinky. Průběh a případná následná rizika onemocnění jsou proto závislá především na rychlosti stanovení diagnózy, včasném odstranění nádoru a jeho histopatologické variantě.

Kožní nádory mají navíc velikou výhodu - všechny by mohly být poznány vždy včas, protože jsou na kůži, na povrchu těla, a jsou tak dobře přístupné i běžnému vyšetření pohledem.

Nejdůležitější je si vůbec uvědomit, že některé změny na kůži mohou být prvním projevem kožního nádoru, a po jejich objevení je tedy vždy vhodné navštívit lékaře, který rozhodne o nejlepším léčebném postupu. Platí, že všechny projevy na kůži, u nichž nemůžeme jednoznačně vyloučit kožní nádor, by měly být odstraněny. Kožní nádory, které jsou odstraněny včas, v počínající fázi svého růstu, nemají schopnost ohrozit ani zdraví, ani život pacientů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM