EN

Krasosmutnění

Bohumil Hrabal


Kniha povídek Krasosmutnění je střední částí vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v období let 1976-1981. Hrabal navazuje na Postřižiny a pokračuje ve vzpomínkách na období, kdy odrostl dětským kalhotám, až po konec války, na dobu prožitou v nymburském pivovaru. Vzpomíná na dětství a dětským pohledem popisuje život otce, matky, strýce Pepina i maloměstské figurky.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788020433435
Datum vydání 31.01.2020
Věk od 18
Formát 120x165 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,329
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Kniha povídek Krasosmutnění je střední částí vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v období let 1976–1981. Patří k těm knihám, které Hrabal rozšířil, obohatil o nové motivy a nové postavy a upravil do podoby stravitelné pro cenzuru.

Navazuje na Postřižiny a pokračuje ve vzpomínkách na období, kdy odrostl dětským kalhotám až po konec války, na dobu prožitou v nymburském pivovaru.

Bohumil Hrabal vzpomíná na dětství a dětským pohledem popisuje život otce, matky, strýce Pepina i maloměstské figurky. Období končící nacistickou okupací a osvobozením Rudou armádou je ztracené v hlubině času a tato ztráta je vykompenzována idylickým – byť nepřikrášleným – pohledem dítěte.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal (1914–1997) je český prozaik a jeden z nejvýznamnějších a nejosobitějších spisovatelů druhé poloviny 20. století. Po roce 1970 nesměl několik let oficiálně publikovat, psal do samizdatových a exilových periodik. Mezi jeho nejznámější díla patří Ostře sledované vlaky, Obsluhoval jsem anglického krále, Postřižiny nebo Příliš hlučná samota. Řada Hrabalových textů byla zfilmována. Hrabal jako autor byl dlouhá léta spjat s nakladatelstvím Mladá fronta, které v roce 2019 obdrželo cenu Magnesia Litera v kategorii Nakladatelský čin za vydání sedmisvazkových Spisů Bohumila Hrabala.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM