EN

Náš současník Purkyně

Jaroslav Hořejší


Tato publikace vychází z obsáhlé monografie „Jan Evangelista Purkyně a jeho význam pro současnou i budoucí medicínu“, kterou při příležitosti jeho 230. výročí narození vydala Česká lékařská společnost J. E. Purkyně. V této zkrácené podobě je text určen převážně mládeži. Jeho autor představuje Purkyňův život a dvacet zastavení u jeho nejvýznamnějších vědeckých aktivit a objevů a vyjadřuje naději, že v něm objeví jiný vzor, než jsou nejrůznější zpěváci, baviči či fotbalisté.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 36
EAN 9788020454317
Datum vydání 02.09.2019
Věk od 15
Formát 147x208 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,598
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato publikace vychází z obsáhlé monografie „Jan Evangelista Purkyně a jeho význam pro současnou i budoucí medicínu“, kterou při příležitosti 230. výročí narození J. E. Purkyně vydala v roce 2017 v nakladatelství Mladá fronta Česká lékařská společnost J. E. Purkyně. V této zkrácené podobě je text určen převážně mládeži. Jeho autor Jaroslav Hořejší představuje Purkyňův život a dvacet zastavení u jeho nejvýznamnějších vědeckých aktivit a objevů a vyjadřuje naději, že v Purkyněm školáci, studenti, učni a vlastně veškerá mládež objeví jiný vzor, než jsou nejrůznější zpěváčci, baviči či fotbalisté.

Kdyby tento největší český vědec 19. století, a možná i největší český vědec vůbec, učinil své objevy dnes, dostal by za ně několik Nobelových cen. Jeho renesanční osobnost je srovnatelná snad jen s Janem Amosem Komenským.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM