EN

Nové putování po československém opevnění 1935–1989

Jan Lakosil


Tato sympaticky malá publikace by neměla chybět v batohu žádného zájemce o novodobou vojenskou historii Československa, ať už se cíleně zaměřuje na návštěvy dochovaných bunkrů, anebo jen cestuje do oblastí, kde se tyto pozoruhodné stavby dodnes v hojných počtech nacházejí. Průvodce obsahuje souhrn všech aktuálně zpřístupněných objektů čs. opevnění a dalších tematicky příbuzných zajímavých lokalit. Jednotlivá muzea a místa jsou přehledně geograficky řazeny podle krajů, samozřejmostí jsou podrobné informace o

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Nové putování po československém opevnění 1939-1989, kapesní průvodce
Počet stran 152
EAN 9788020443946
Datum vydání 18.08.2017
Věk od 15
Formát 120x165 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,239
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato sympaticky malá publikace by neměla chybět v batohu žádného zájemce o novodobou vojenskou historii Československa, ať už se cíleně zaměřuje na návštěvy dochovaných bunkrů, anebo jen cestuje do oblastí, kde se tyto pozoruhodné stavby dodnes v hojných počtech nacházejí.

Průvodce obsahuje souhrn všech aktuálně zpřístupněných objektů čs. opevnění a dalších tematicky příbuzných zajímavých lokalit. Jednotlivá muzea a místa jsou přehledně geograficky řazeny podle krajů, samozřejmostí jsou podrobné informace o poloze muzejních objektů včetně údajů o otevírací době a kontaktů na provozovatele.

Součástí této příručky je rovněž přehled základních pojmů a výrazů, s nimiž se můžete při „fortifikační“ turistice setkat.

Takže šťastnou cestu a mnoho příjemných betonových zážitků!

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Lakosil

Jan Lakosil

Jan Lakosil (1981) vystudoval střední průmyslovou školu stavební v Havlíčkově Brodě a stavební fakultu ČVUT v Praze, od roku 2006 pracuje v Praze jako projektant pozemních staveb. Dlouhodobě se věnuje problematice československého opevnění a německé okupace Československa v letech 1938–39. Je spoluzakladatelem internetových stránek www.ropiky.net, sběratelem dobových fotografií a autorem nebo spoluautorem celé řady populárně-naučných publikací, z nichž mnohé získaly literární ocenění. Mezi jeho nejznámější publikace patří Sudety krásné i bouřící, Šumava krásná i smrtící v dobových fotografiích a dokumentech, Velká kniha o malých bunkrech, Sudety 1938. Zatím posledním titulem je Sudety ve stínu Mnichova (2022).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM