EN

Ústřižky Beaty Rajské

Beata Rajská


Krátké literární útvary napsané módní návrhářkou Beatou Rajskou (která sama říká, že neví, jestli jenom pro ženy), určené na rychlé čtení před spaním, při cestování nebo ve chvilkách odpočinku. Knížka nese název Ústřižky Beaty Rajské a stejně tak, jako je obálka knihy sestavená z ústřižků látek – materiálů, se kterými Beata pracuje, jsou ústřižky jejího života seřazeny do knížky.

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788020431592
Datum vydání 25.11.2013
Věk od 15
Formát 164x242 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,747
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Krátké literární útvary napsané módní návrhářkou Beatou Rajskou (která sama říká, že neví, jestli jenom pro ženy), určené na rychlé čtení před spaním, při cestování nebo ve chvilkách odpočinku.

Knížka nese název Ústřižky Beaty Rajské a stejně tak, jako je obálka knihy sestavená z ústřižků látek - materiálů, se kterými Beata pracuje, jsou ústřižky jejího života seřazeny do knížky.

Kniha je bohatě doplněná fotografiemi z Beatina běžného i pracovního života a jejími ilustracemi.

Beata Rajská - módní návrhářka, která se svojí prací zařadila na špičku pyramidy českého módního světa. Narodila se v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Na Liptově strávila dětství a žákovská léta. Ve studiích pokračovala v Trenčíně (tenkrát vyhlášená Stredná priemyselná škola odevná) a později v Bratislavě (Filozofická fakulta Univerzity Komenského). Po narození obou synů se krátce věnovala pedagogické činnosti a později začala podnikat v oděvním byznysu. V roce 2001 založila módní značku Beata Rajská - design a je dodnes majitelkou i kreativní hlavou této značky. Přehlídky a nové kolekce značky Beata Rajska jsou vždy očekávanou společenskou událostí. Její kolekce viděli také hosté fashion show v mnohých koutech světa. Beata je vdaná, má dva dospělé syny a snachu. Ústřižky jsou její první literární počin. Vznikly tak trochu jako reakce na její zápisky z Afriky, kde byla na misi a posílala domů zprávy - vzkazy. "Když jsem viděla reakce lidí, rozhodla jsem se, že jim umožním dovědět se o mně víc, a tak jsou tady Ústřižky."

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM