EN

Válka růží 2: Trojice

Conn Iggulden


Příběh plný historie, intrik a vášně pokračuje! Druhý díl série o nejkrvavějším konfliktu anglické historie.
Píše se rok 1454 a král Jindřich VI. je už přes rok upoután na lůžko. Královy zájmy jen s obtížemi hájí jeho oddaná žena, Markéta z Anjou. Zatímco panovník chřadne a chvílemi upadá do bezvědomí, svou pozici v zemi upevňuje Richard, vévoda z Yorku. A spolu se Salisburym a Warwickem vytvářejí vlivnou trojici, jež se snaží zlomit panovníkovy přívržence. Jenže vtom se Jindřich VI. jako zázrakem uzdravuje. Boj o moc může opět vypuknout naplno!

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název War of Roses, Book Two: Trinity
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Ryčovský
Počet stran 488
EAN 9788025907986
Datum vydání 19.02.2018
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,661
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Píše se rok 1454 a král Jindřich VI. je už přes rok upoután na lůžko. Královy zájmy jen s obtížemi hájí jeho oddaná žena Markéta z Anjou za pomoci vrchního vyzvědače Derryho Brewera. Zatímco panovník chřadne a chvílemi upadá do bezvědomí, svou pozici v zemi upevňuje Richard, vévoda z Yorku. A spolu se Salisburym a Warwickem vytvářejí vlivnou trojici, jež se snaží zlomit panovníkovy přívržence. Jenže vtom se Jindřich VI. jako zázrakem uzdravuje. Boj o moc může opět vypuknout naplno a obě strany čeká první bitva u St. Albans, tradičně označovaná jako počátek Války růží… Conn Iggulden (*1971) o sobě tvrdí, že je odmalička fascinovaný příběhy. Než se stal spisovatelem na plný úvazek, přednášel sedm let historii na Londýnské univerzitě. Napsal již několik historických románů, z nichž některé se představily i českým čtenářům, např. trilogie o Čingischánovi či tetralogie věnovaná životu Julia Caesara. Ve své nejnovější historické sérii čerpá z anglických dějin: vrací se k tzv. Válce růží. Ve druhém díle, jehož první část se odehrává v roce 1454, druhá pak o pět let později, autor popisuje úvodní léta tohoto krvavého konfliktu – od první bitvy u St. Albans přes bitvu u Northamptonu a další události, které zásadně ovlivnily anglické dějiny. Iggulden se opírá o důkladnou znalost historie, zároveň umí vystavět dramatický příběh, v němž dávné děje a postavy doslova ožívají před očima. Svým působivým stylem bez příkras čtenáře přenese přímo doprostřed válečné vřavy na bojištích nebo k tajným jednáním ve zdech středověkých hradů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Válka růží"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Conn Iggulden

Conn Iggulden

Conn Iggulden o sobě tvrdí, že je odmalička fascinovaný příběhy. Než se stal spisovatelem na plný úvazek, přednášel sedm let historii na Londýnské univerzitě. Napsal již několik historických románů, z nichž některé se představily i českým čtenářům, například trilogie o Čingischánovi či tetralogie věnovaná životu Julia Cézara. Ve své nejnovější historické sérii čerpá z anglických dějin: vrací se k takzvané Válce růží. Iggulden se opírá o důkladnou znalost historie, ale zároveň umí vystavět dramatický příběh, v němž dávné děje a postavy ožívají před očima. Svým působivým stylem bez příkras čtenáře přenese přímo doprostřed válečné vřavy na bojištích nebo k tajným jednáním za zdmi středověkých hradů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM