EN

Vesmírným poutníkem díky mimořádnému spojení fotografií a hudby.
Vydejte se na jedinečnou pouť vesmírem a vychutnejte si výhledy do nebe plného hvězd. Nevšední spojení dech beroucích fotografií a podmanivých tónů relaxační hudby na přiloženém CD vám zprostředkuje neopakovatelný audiovizuální zážitek. Při putování pod hvězdnou oblohou navštívíte 5 kontinentů a spatříte vzácné nebeské úkazy. Celá kniha je obrazově a hudebně laděna tak, jako byste prožili jeden den, soumrak, noc pod hvězdami a vydrželi až do ranního rozbřesku.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 184
EAN 9788026417415
Datum vydání 04.12.2017
Věk od 12
Formát 297x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,071
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Vydejte se na jedinečnou pouť vesmírem a vychutnejte si výhledy do nebe plného hvězd. Nevšední spojení dech beroucích fotografií a podmanivých tónů relaxační hudby na přiloženém CD vám zprostředkuje neopakovatelný audiovizuální zážitek. Za doprovodu skladeb talentovaného elektronického virtuosa Miloše Rábla se projdete pod hvězdným nebem v chilské poušti Atacama, navštívíte národní parky Namibie, zažijete noc na rajských Cookových ostrovech jižního Tichomoří, a prožijete dramatický rozbřesk na úpatí sopečných Kanárských ostrovů. Spatříte také vzácné nebeské úkazy, jako jsou úplné zatmění Slunce, polární zář, meteorický roj, nebo tajemné záření atmosféry známé jako airglow.

Celá kniha je obrazově a hudebně laděna tak, jako byste prožili jeden den, soumrak, noc pod hvězdami a vydrželi až do ranního rozbřesku.

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Horálek

Petr Horálek

Petr Horálek se narodil v Pardubicích, kde již v útlém věku podlehl kouzlu hvězdného nebe. Ve stejném městě začal ve svých 12 letech navštěvovat astronomický kroužek na tamní hvězdárně. Astronomie ho neopustila ani po maturitě, takže se rozhodl vystudovat bakalářský program Astrofyziky na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Petr Horálek je úspěšný astro-fotograf, jehož fotografie nočního nebe a vzácných nebeských úkazů jsou celosvětově uznávány. Několik jeho fotografií bylo vybráno NASA jako prestižní Astronomické snímky dne (Astronomy Picture Of the Day – APOD). Na začátku roku 2015 jej pozvala Evropská jižní observatoř v Chile (ESO) jako prvního Čecha k funkci Fotografického ambasadora. Některé jeho fotografie byly publikovány i v renomovaném časopise Sky&Telescope. V roce 2015 byla po autorovi pojmenována Mezinárodní astronomickou unií (IAU) planetka 6822 Horalek obíhající Slunce v hlavním pásu planetek mezi Marsem a Jupiterem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM