EN

Jana: Povodeň

Michaela Fišarová


Druhý díl série Třídnice 4. B!
Jana chodí do 4. B, stejně jako Kája a Claudie, o kterých vyprávěl předchozí díl. Neprožívá zrovna šťastné období - ukázalo se, že bude muset nosit brýle, za které se stydí, a taky ji paní učitelka Maruška přesadila k Pavlovi, kterého nemá ráda. Ani počasí za moc nestojí, pořád prší a hladina potoka poblíž domu, kde Jana bydlí s maminkou a tetou, stoupá. Natáliina oslava narozenin vypadá zprvu jako něco, co by Janu mohlo rozveselit. Ale všechno dopadne úplně jinak a Jana té noci svede boj o vlastní život.

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788000052526
Datum vydání 19.11.2018
Věk od 8
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,314
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jana chodí do 4. B, stejně jako Kája a Claudie, o kterých vyprávěl předchozí díl této série. Neprožívá zrovna šťastné období - ukázalo se, že bude muset nosit brýle, za které se stydí, a taky ji paní učitelka Maruška přesadila k Pavlovi, kterého nemá ráda. Ani počasí za moc nestojí, pořád prší a hladina potoka poblíž domu, kde Jana bydlí s maminkou a tetou, stoupá. Natáliina oslava narozenin vypadá zprvu jako něco, co by Janu mohlo rozveselit. Ale všechno dopadne úplně jinak a Jana té noci svede boj o vlastní život. Co a kdo ji zachrání? Začtěte se do napínavého vyprávění z pera úspěšné autorky dětských knih Michaely Fišarové!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Třídnice 4. B"

Hodnocení čtenářů

Lucie Fišarová
Tahle knížka je důkazem, že děti nepotřebují nadpřirozené bytosti k tomu, aby se jim příběh líbil. Starosti, radosti i trápení, které prožívá hrdinka příběhu, oslovil dcerku natolik, že s netrpělivostí očekávala pokračování této série.
Pavla Šmejkalová
Autorka se nebojí zpracovávat v dětské literatuře netradiční a velmi chybějící témata. Podává je dětem srozumitelně a odpovídá jim tím na otázky, na které by se zdráhaly zeptat. Díky!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Fišarová

Michaela Fišarová

Michaela Fišarová se narodila v Praze a vystudovala Pedagogickou fakultu na Univerzitě Karlově, obor český jazyk a literatura, pedagogika. Po ukončení vysoké školy studovala dva roky anglický jazyk na Stoke on Trent College ve Velké Británii. Do literárního světa vstoupila v roce 2012 knížkou Nikolina cesta. Za svou prvotinu získala ocenění Zlatá stuha 2013 v kategorii Nejlepší kniha pro mládež. Její další knížku s názvem Náš dvůr má tajemství  ocenilo nakladatelství Výroční cenou Albatrosu za nejlepší český text pro mladší děti. Pořádá tvořivé literární soutěže pro děti, semináře tvůrčího psaní pro pedagogické pracovníky a knihovníky i besedy na podporu čtenářské gramotnosti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM