EN

Řeky

Peter Goes


Vydejte se na vzrušující plavbu po životodárných řekách, mořích a oceánech naší planety
Voda je od nepaměti tajemným živlem. V podobě životodárných řek utváří krajinu a dává vzniknout civilizacím. Lidé ji nezbytně potřebují. Díky tokům řek si mnohdy zkrátili své cesty, objevili jejich sílu k pohonu strojů a výrobě energie. Graficky poutavá kniha ilustrátora Petera Goese provede čtenáře vodstvem všech světadílů, poskytne mu stěžejní faktografické údaje a poodhalí historii i dobrodružné příběhy světových řek, moří a oceánů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Rivieren
Původní jazyk nizozemština
Počet stran 80
EAN 9788074736773
Datum vydání 17.09.2018
Věk od 12
Formát 280x380 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Trix
Hmotnost 1,094
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Vydejte na vzrušující plavbu po životadárných řekách, mořích a oceánech naší planety. Řeky můžete nalézt kdekoli na světě, velké a malé, prudké, složitě meandrující i pozvolna plynoucí. Přinášejí život do krajiny, vždyť i první starověká civilizace vznikla na březích řek Eufrat a Tigris. Lidé je nezbytně potřebují kvůli pitné vodě, zavlažování rostlin i obživě. Zároveň se je naučili využívat, díků tokům řek mnohdy zkrátili své cesty, objevili sílu tekoucí vody k pohonu strojů a výrobě energie. Řeky zanechávají v krajině trvalý otisk a jsou odnepaměti přírodním živlem s vodní hlubinou tajemnou a mnohdy pro lidi zrádnou a nebezpečnou.

Graficky poutavá kniha belgického ilustrátora Petera Goese čtenáře provede vodstvem Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Asie i Afriky. Kniha přináší na osmdesáti stranách spoustu faktografických údajů, ale v tak zajímavé podobě, že nepostřehnete, že čtete fakta. Při cestě vás budou doprovázet vodní živočichové, kteří život řek, jezer a oceánů dělají tolik rozmanitý.

Pro starší děti a dospělé čtenáře může být kniha kromě zábavy také podnětem k dalšímu studiu nebo otestování vlastních znalostí. Mladší děti ocení především ucelený přehled a spolu s rodiči mohou objevovat dobrodružné příběhy řek, moří a oceánů naší planety.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Peter Goes

Peter Goes

Peter Goes je belgický spisovatel a ilustrátor knih pro děti. Vystudoval filmovou animaci v Gentu. Nejprve působil jako scénograf v divadle, ale pak zvítězila jeho láska ke kreslení a vytáhl znovu tužky a papír. Od té doby neuplynul den, kdy by něco nenakreslil. V současné době působí jako ilustrátor na volné noze, vydává autorské knihy a pracuje pro různé agentury.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM