EN

Staré řecké báje a pověsti pro malé děti 2

Martina Drijverová


Seznamte děti s Odysseem a dalšími hrdiny starých řeckých bájí a pověstí
Známé řecké pověsti jsou zkráceny a přepsány do jazyka srozumitelného dětem raného školního věku, obdobně jako v prvním vydání řeckých pověstí. V této knize se děti seznámí s velkým hrdinou řeckých pověstí, odvážným a chytrým Odysseem, a jeho přáteli i protivníky. Malí čtenáři například pochopí, proč se o namáhavé cestě říká: "To byla Odyssea..." Staré příběhy jsou napínavé, ale taky poučné, děti si při jejich četbě uvědomí, že podobné těžkosti i radosti lidé zažívají i dnes.

Detailní informace

Ilustrátor Dagmar Ježková
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788026614227
Datum vydání 22.04.2019
Věk od 5
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,403
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Hrdinové starých bájí, znáte je? Byli hrdí, byli stateční. Byli lstiví, závistiví... a stejní byli i jejich bohové. Ale to už víte, pokud jste četli Staré řecké báje a pověsti pro malé děti. V téhle knížce se o nich dozvíte ještě mnohem víc! Seznámíte se s největším hrdinou těchto příběhů, odvážným a chytrým Odysseem, a jeho přáteli i protivníky.

Staré příběhy jsou napínavé, ale taky poučné. Mohly by se klidně odehrávat i v naší době!

Další tituly z řady "Pohádky a pověsti pro malé děti"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martina Drijverová

Martina Drijverová

Martina Drijverová píše knihy nejrůznějších žánrů pro děti všech věkových kategorií. Pochází z bilingvní rodiny (tatínek byl Holanďan), ihned po absolvování střední školy v roce 1969 odjela do Paříže, kde na Sorbonně studovala dějiny francouzského umění. Po návratu tlumočila a překládala z francouzštiny a za dva roky se dostala na FAMU. Poté pracovala několik let jako dramaturgyně redakce pro děti a mládež v Československém rozhlase, kde adaptovala pohádky vlastní i cizí. Několik pohádek a animovaných seriálů připravila pro Českou televizi. Od roku 1986 je spisovatelkou na volné noze. Má dceru a syna, který je výtvarníkem. Mezi její nejznámější knihy patří Sísa Kyselá, Domov pro marťany, Zlobilky a Nezbedníci.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM