EN

Léčivá moc smíchu

Karel Nešpor


Tato kniha je praktická, čtivá a srozumitelná. Najdete v ní mimo jiné více než 50 způsobů, jak prozářit a proteplit svůj život smíchem, i když právě nesvítí slunce a nemáte to lehké.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Počet stran 176
EAN 9788074290541
Datum vydání 06.09.2010
Věk od 0
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,224
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Úsměv ve správnou chvíli dokáže prolomit ledy v mezilidských vztazích. Často je to právě úsměv, který stojí na počátku přátelství, spolupráce nebo i manželství. Smích nejen stmeluje rodiny a pracovní týmy, ale také pronikavě ovlivňuje řadu tělesných funkcí a slouží tělu jako signál, že je možné se uvolnit. Smích je starší než řeč a je vrozený. O příznivých účincích smíchu na duševní i tělesné zdraví je přesvědčena řada lékařů v různých částech světa, kteří smích a humor systematicky využívají při léčbě. Jedná se tedy o téma, jemuž stoji zato věnovat pozornost a zabývat se jím do hloubky. Tato kniha je praktická, čtivá a srozumitelná. Najdete v ní mimo jiné více než 50 způsobů, jak prozářit a proteplit svůj život smíchem, i když právě nesvítí slunce a nemáte to lehké.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Nešpor

Karel Nešpor

MUDr. Karel Nešpor, CSc. (* 24.8.1952) pracuje jako emeritní primář v Psychiatrické nemocnici Bohnice, kde se zabývá hlavně psychoterapií a cvičí s pacienty jógu. V roce 1968 se zúčastnil seminářů americké jógínky českého původu paní Ossius. Ta v něm vzbudila zájem o jógu a zároveň o smích. Vypráví, že tehdy totiž mimo jiné šlapali nohama ve vzduchu a smáli se o sto šest. Léta plynula a MUDr. Nešpor se začal józe i smíchu věnovat čím dál tím víc. Z toho vyplynulo mnoho úspěšných přednášek a veselých knih. Aby toho nebylo málo, tak k tomu přidal střízlivost. To je jeho další velký koníček. Všem čtenářům přeje: „Mějte se hezky a střízlivě.“
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM