EN

Hrdinové zámořských objevů

Milan Holeček


Ilustrované dějiny objevitelských cest
Čtivě podané, bohatě ilustrované dějiny zámořských cest ukazují povahu a zájmy jednotlivých "objevitelských" národů a vyzdvihují jejich specifický charakter a zájmy. Kniha zkušeného autora a editora geografických publikací, je určena jak dospělým zájemcům o historii, geografii a cestování, tak odrostlejším zvídavým dětem.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 360
EAN 9788076010994
Datum vydání 15.04.2019
Věk od 10
Formát 170x240 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 1,047
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha čtivě a s pomocí více než 350 plnobarevných ilustrací a mapek přibližuje mnohdy strhující dějiny objevů mimoevropských končin (ve skutečnosti nejen zámořských). Postupuje podle jednotlivých národů, přičemž vyzdvihuje jejich specifický charakter a zájmy, tak jak se rýsují právě na pozadí objevitelských cest. Kniha Milana Holečka, zkušeného autora a editora kartografických publikací, je určena jak dospělým zájemcům o historii, geografii a cestování, tak odrostlejším zvídavým dětem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Milan Holeček

Milan Holeček

RNDr. Milan Holeček (1938–2019) je vzděláním geograf a povoláním redaktor a publicista. Dvacet let redigoval měsíčník Lidé a země, více než deset let byl šéfredaktorem Nakladatelství České geografické společnosti. Celý profesní život věnoval popularizaci geografie a šíření zeměpisných znalostí. Byl redaktorem, autorem či spoluautorem mnoha učebnic zeměpisu pro základní, střední a odborné školy i jiných publikací. Vyšlo mu několik samostatných knižních titulů, zejména s poznatky z dějin zeměpisných objevů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM