EN

Bílá past

Maureen Johnsonová


Strhující finále detektivního příběhu Křiváků, které vás vtáhne a nepustí!
Ellinghamská akademie je snad prokletá. Už tu zemřeli tři lidé. Všichni tři byli na špatném místě ve špatnou dobu. Přesně v okamžik Stevieina největšího triumfu… už ví, kdo jsou Křiváci. Vyřešila největší případ celého století. Tedy aspoň si to myslí. Zrovna teď se toho kolem ní děje tolik, že je těžké soustředit se na minulost. Pak ale přijde obrovská sněhová bouře, což je samozřejmě pro Stevie ten správný okamžik udělat nějakou hloupost. Je čas zůstat v horách a čelit bouři – a vrahovi.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název The Hand on the Wall
Původní jazyk angličtina
Řada Křiváci
Překladatel Zuzana Bičíková
Počet stran 280
EAN 9788076611580
Datum vydání 08.03.2021
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,459
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ellinghamská akademie je snad prokletá. Už tu zemřeli tři lidé. Všichni tři byli na špatném místě ve špatnou dobu. Přesně v okamžik Stevieina největšího triumfu… už ví, kdo jsou Křiváci. Vyřešila největší případ celého století. Tedy aspoň si to myslí. Zrovna teď se toho kolem ní děje tolik, že je těžké soustředit se na minulost. Nepohřešuje se jen Alice Ellinghamová, ale i David Eastman. Nicméně někde tady na místě plném hádanek a hlavolamů musí být odpovědi. Pak ale přijde obrovská sněhová bouře, která je pro rodiče i učitele poslední kapkou. Ellingamská akademie je evakuovaná. Což je samozřejmě pro Stevie ten správný okamžik udělat nějakou hloupost. Je čas zůstat v horách a čelit bouři – a vrahovi.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Křiváci"

Hodnocení čtenářů

Kateřina Horylová
Nemůžu říct, že by byl příběh strhující, ale zajímavý a napínavý určitě. Konečně se vyřešily všechny záhady, které se v této sérii postupně odhalovaly. Autorka promyslela vše do nejmenšího detailu a jednotlivé kousky skládačky nám poskytovala postupně. Líbilo se mi, jakou roli ve vyřešení případů sehrála mladá Stevie, která se chtěla stát detektivem. Dává to dětem, pro které je kniha určena, naději, že můžou dokázat cokoli si zamanou. Že si můžou splnit své sny stejně jako hlavní hrdinka. . Díky určitým postavám tu byl i důraz na morální stránku člověka. Sice se jim určitý čas dařilo a vše jim procházelo, ale nakonec se jejich nečisté a nesprávné chování provalilo a byly potrestány. A naopak tu byli i tací, kteří se ze svých chyb poučili a snažili se je napravit. Velkým tématem tu bylo i přátelství, které se různými událostmi prohlubovalo. Hlavní protagonistka trpěla stavy úzkosti, což je dalším plusem, jelikož se mladší čtenáři s touto problematikou seznámí a budou vědět, jak se k takovému člověku chovat. . Velkým minusem bylo však velké množství chyb v textu. Nevím, co se s korekturami v poslední době děje, ale mám pocit, že vůbec neprobíhají. Nebo dotyčný text jen rychle přelétne, aby kniha mohla vyjít co nejdříve. Já osobně bych si raději počkala, abych pak dostala knihu, ve které žádné překlepy ani gramatické chyby nebudou. Jelikož narušují můj čtenářský komfort. . Sečteno a podtrženo bych tuto sérii doporučila - nejen - mladším čtenářům, kteří mají rádi detektivky a příběhy plné záhad.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM