EN

Evička lhářka žhářka

Petra Braunová


Dramatický příběh, jak nepodlehnout manipulaci, jak jí čelit a zabránit, jak sám se manipulátorem nestat – a jak je důležité mít rád!
Evička je tichá holčička. Odmala je neobyčejně chytrá, ale lhavá a potměšilá. Čtenář Evičku poznává od miminka a vidí, že to nemá lehké. Rodiče jsou pořád v práci, starají se chůvy. Starší sestra Jitka na ni žárlí. A tak si Evička, jak roste, musí poradit sama. Zvládá to bravurně, ovšem v jejím srdci jsou zasety zloba a hněv, proto lidem ubližuje. Evička je dokonalá manipulátorka, a to se jí daří až do dospělosti…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Zuzana Seye
Jazyk čeština
Počet stran 120
EAN 9788000054681
Datum vydání 06.05.2019
Věk od 9
Formát 195x255 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,574
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Evička je tichá holčička. Odmala je neobyčejně chytrá, ale lhavá a potměšilá. Čtenář Evičku poznává od miminka a vidí, že to nemá lehké. Maminka je pořád v práci, nemá na dcerku čas, starají se o ni chůvy. Starší sestra Jitka na malou žárlí, a navíc s miminem přece není žádná zábava. Kdo má Evičku opravdu rád, je tatínek, ale i ten má náročnou práci a může se holčičce věnovat až večer. A tak si Evička, jak roste, musí poradit sama. Zvládá to pozoruhodně dobře, ale protože jsou v jejím srdci zasety zloba a hněv, jen lidem ubližuje. Svým chováním způsobuje kamarádům trápení a nepříjemnosti, a jelikož to provádí šikovně, nikdo ji neodhalí. Evička je dokonalá manipulátorka, a to se jí daří až do dospělosti. Ovšem v pozdějším životě se jí to vymstí.

Dramatický a napínavý Eviččin příběh má dětskému čtenáři osvětlit situace, s kterými se může setkat, má ukázat, jak je důležité nepodlehnout manipulaci, jak jí čelit a zabránit, a hlavně sám se manipulátorem nestat. Jak se mít na pozoru před takovými Evičkami – a především jak je důležité mít rád!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Kamila Bergmannová
Pro mne je to kniha, jaká se na našem trhu knížek pro děti ještě neobjevila. Autorka tu natvrdo popisuje, s čím se děti mohou v životě potkat, a v tomto syrovém příběhu před nimi nic nezakrývá. Sama jsem tuto knihu četla s napětím, a to jsem už hodně dospělá osoba! Rozhodně by tuto knihu měli číst i rodiče! Ona nám totiž odhaluje, jak a čím můžeme svým dětem velmi ubližovat.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petra Braunová

Petra Braunová

Po roce 1989 odjela jako au-pair do Francie a pobyt zúročila v knize Česká služka aneb Byla jsem aupair. Debutovala Rošťákem Oliverem (2003) a poté už publikovala každým rokem – knížky pro menší čtenáře (trilogie o Kubovi a Oliverovi, Tramvaj plná strašidel), pro kluky (Ztraceni v čase, 3333 km k Jakubovi, Dům doktora Fišera), pro dívky (Ema a kouzelná kniha, Borůvkové léto s Terezou) i pro dospělé (Pozorovatelka, Kalvárie, Klub radostí dnešního dne). Získala mnohá ocenění a je spisovatelkou na volné noze.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM