EN

Jan Werich. FILMfárum

Pavel Taussig


Císařův pekař, král Já I. i maršál Göring!
Jan Werich byl dle vlastních slov zarputilým kinomolem. Žel, v poválečném čase to nebyla oboustranná láska, u filmu nacházel jen nepatrně příležitostí. Zato nezapomenutelných. A ty jeho filmy, na které se zapomnělo, zase rozhodně patří mezi pozoruhodné – např. ruský Pád Berlína či Pětadvacátá hodina s Anthony Quinnem. A nelze nepřipomenout zcela výjimečnou filmovou férii Až přijde kocour Vojtěcha Jasného. Renomovaný filmový historik představuje ve své nejnovější knížce Werichovo FILMfárum!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788074739163
Datum vydání 11.11.2019
Věk od 15
Formát 120x185 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,362
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

„Milujeme velmi upřímně film. Měli jsme jej rádi mnohem dříve než divadlo a to, co jsme začali dělat na divadle, naučili jsme se jen a jen z filmu.“

Jan Werich byl dle vlastních slov zarputilým kinomolem. Žel, v poválečném čase to nebyla oboustranná láska, u filmu nacházel jen nepatrně příležitostí. Zato nezapomenutelných. A ty jeho filmy, na které se zapomnělo, zase rozhodně patří mezi pozoruhodné – např. ruský film Pád Berlína či Pětadvacátá hodina s Anthony Quinnem. A nelze nepřipomenout zcela výjimečnou filmovou férii Až přijde kocour Vojtěcha Jasného. Renomovaný filmový historik představuje ve své nejnovější knížce Werichovo FILMfárum.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Taussig

Pavel Taussig

Filmový historik, publicista, scenárista, spisovatel a autor námětu oscarového filmu Kolja Pavel Taussig pochází ze Zábřehu na Moravě. Po maturitě absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a po roce 1989 na této instituci přednášel. Podílel se na tvorbě mnoha pořadů České televize, například Úsměvy českého filmu, Příběhy slavných či Pod křídly Svatováclavské orlice. Své články o české kinematografii a jejích osobnostech publikuje v denním, kulturně společenském i odborném tisku. Je autorem více než desítky knih.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM