EN

Zjizvený král

Leigh Bardugo


Zkroť své démony - nebo jim dej to, co chtějí! Dlouho očekáváná novinka od autorky bestselleru Šest vran.
Na oslabených hranicích Ravky se shromažďují nepřátelé. Král Nikolaj Lantsov by měl dokázat nemožné – naplnit prázdné pokladnice, získat spojence a zastavit zkázu, která zemi hrozí. V jeho nitru však den ode dne sílí démon, který může zničit vše, co už mladý panovník vybudoval. Nikolaj a větrostrůjkyně Zoja se proto vydávají na riskantní cestu. Podaří se jim najít lék na královu tajemnou chorobu? Pokud ne, hrozí, že Ravka padne.

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název King of Scars (Nikolai Duology #1)
Původní jazyk angličtina
Překladatel Dana Chodilová
Počet stran 424
EAN 9788025344057
Datum vydání 03.10.2019
Věk od 14
Formát 160x235 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,828
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Zkroť své démony... nebo jim dej to, co chtějí!

Nikolaj Lantsov, král Ravky, vždycky statečně čelil osudu. Nikdo netuší, co všechno vytrpěl během krvavé občanské války, a tak by to taky mělo zůstat. Na oslabených hranicích země se však začínají šikovat nepřátelé a on opět musí dokázat nemožné – naplnit prázdné pokladnice, získat spojence a zastavit zkázu, která zemi hrozí.

V jeho nitru však den ode dne sílí démon, který může zničit vše, co už mladý panovník vybudoval. Nikolaj se chce temné magie zbavit, proto se s věrnou pomocnicí, větrostrůjkyní Zojou, vydává na velmi riskantní cestu. Podaří se jim vyřešit záhadu královy tajemné choroby? Najdou lék, který ho zachrání, a s ním i celou Ravku?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Nikolaj Lantsov"

Hodnocení čtenářů

-
Zjizvený král je skvělé pokračování série Světlo a stíny i Šesti vran. Jestli vás bavili dosavadní knihy z celého světa “Grishaverse”, tak tato opravdu stojí za to. Na jedné straně je mladý král Nikolaj, který je známý svým okouzlujícím šarmem a rychlým postřehem, který má díky předchozím událostem mnoho problému, jaké nedokáže ani přes svoje největší úsilí vyřešit. Pomáhá mu ostrá generálka Zoja, která se snaží uniknout jak démonům své minulosti, tak tomu, kterému musí sloužit. Když se tato až příliš atraktivní dvojice rozhodne vyřešit všechny problémy zužující Ravku, vzniká úžasný příběh plný obětovaní, akce a napětí. A kdo by nemiloval postupně se pomalu vyvíjející romantickou zápletku mezi dvěma nejmocnějšími lidmi ve státě? ;) Na druhé straně je smrtička Nina, která po požití drogy jurda parem ztratila své předchozí schopnosti a nyní se musí vyrovnávat s jinou stránkou své moci. Vydává se i se svými přáteli a kolegy do Fjerdy, kde se snaží pomáhat uprchlíkům, kteří by jinak byli upáleni jako čarodějnice, kdyby se jejich tajemství dostala na světlo světa. Na jedné ze zastávek se ale potkává s hojičkou žijící v utajení, dcerou samotného velitele Bruma, Hanne. Jejich vlastní malé detektivní dobrodružství, kdy se snaží přijít na kloub záhadné jedovaté řece a továrně plné nechutných tajemství, je možná občas v porovnání s první dějovou linkou o něco “nudnější”, ale i tak je stále hodnotnou součástí celé knihy. :)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo se narodila v Jeruzalémě, ale vyrůstala v Los Angeles. Po ukončení studií na Yaleově univerzitě pracovala v reklamě, v novinách a nakonec i jako maskérka a odbornice na speciální efekty. V roce 2012 vydala svou první trilogii Griša, která se ihned stala bestsellerem New York Times a USA Today. Na její úspěch navázala sérií Šest vran. V současné době autorka žije a tvoří v Hollywoodu.
Zobrazit profil autora

Recenze

blesk.cz - Zjizvený král v epickém příběhu

„Zjizvený král dokonale uspokojí fanoušky grišovských příběhů - skvěle zapadá do předešlé série, rozvíjí novou linii příběhu, přitom ale zahrnuje další osudy známých postav.“
NAPIŠTE NÁM