EN

Americká princezna

Katharine McGeeová


Co kdyby Amerika měla královskou rodinu?
Po vítězství Ameriky nad britskou armádou nabídl lid generálu Georgi Washingtonovi korunu. O dvě a půl století později jeho rod zemi stále vládne. Čím blíže je okamžik, kdy se má z princezny Beatrice stát první americká královna, tím více ji ta představa děsí. A pak jsou tu druhorození: Samantha a Jefferson. Nikdo s nimi nepočítá, ale láska a intriky prorůstají všemi patry královské rodiny – a kolotoč vztahů, pozlátka a klevet se roztáčí naplno…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název American Royals
Původní jazyk angličtina
Počet stran 432
EAN 9788076610217
Datum vydání 03.08.2020
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,572
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Když Amerika zvítězila v Revoluční válce, nabídl lid generálovi Georgi Washingtonovi korunu. O dvě a půl století později sedí rod Washingtonů stále na trůnu. Čím více se blíží okamžik, kdy se z princezny Beatrice stane první americká královna regentka, tím dusivější jí připadají povinnosti, které musela plnit celý život.

O druhorozenou dceru, princeznu Samanthu, se nikdo moc nestará, a tak se ani ona o nic moc nezajímá… tedy kromě jednoho kluka, který je ale pro ni naprosto zapovězený. A pak je tu Samanthino dvojče, princ Jefferson. Kdyby se narodil o generaci dříve, byl by prvním následníkem trůnu, ale nové zákony o nástupnictví ho odsunuly až na třetí místo.

Většina Ameriky zničující krásu svého prince naprosto zbožňuje… ale o jeho srdce se tu ucházejí hned dvě naprosto odlišné dívky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Sabina Bobková
Tři královské děti, dvě princezny a jeden princ a jejich eskapády lásky. Najdeme tu zakázanou lásku mezi princeznou a jejím bodygurdem, potom princ, který se zamiloval do neurozené dívky zatímco jeho bývalka je nejen nádherná ale také pochází z dobré rodiny a samozřejmě chce svého prince zpět. A poslední princezna je trošku divoška a je zamilovaná do zadaného. Najdeme tu snad všechny klišé, které se dají najít ale víte co, i tak mě to bavilo. Tohle je největší vztahovka, kterou jsem četla. Autorka sice vytvořila fiktivní americkou monarchii, ale kdyby královská rodinka byla z Anglie, rozdíl bychom nijak nepoznali protože se tu politika kromě následnictví nijak neřeší. Jde tu jen o vztahy. Prvních zhruba 60 stran mě dost bolelo, protože je v knize dost postav, se kterými jsem se musela sžít a co nejhorší, prvních několik stran se skoro nic neděje. Ale potom jsem se začetla a opravdu mě to bavilo. Mix Selekce, Gossip girl nebo filmu Princ a já. Není to nic světoborného, ale jako vztahová oddechovka parádní. Pokud jste si zamilovali Selekci tak věřím, že se vám bude líbit i toto. Hrdinové nejsou tolik na facku jako America a dojde i na sex! Celá recenze: https://kniznipristaviste.blogspot.com/2020/10/recenze-americka-princezna.html

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Katharine McGeeová

Katharine McGeeová

Katharine McGeeová je bestsellerovou autorkou podle magazínu The New York Times. Vystudovala anglickou a francouzskou literaturu na Princetonu a má titul MBA ze Stanfordu. O knize o americké královské rodině přemýšlela už od svých vysokoškolských studií. Během nich napsala práci, ve které se věnovala myšlence, že americké psychice něco chybí právě proto, že Američané nemají svoji vlastní královskou rodinu. Představa americké královské rodiny se nakonec zhmotnila v její knize Americká princezna. Katharine žije s manželem ve svém rodném městě v Houstonu v Texasu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM