EN

Atlas hub

Průvodce českou přírodou

Marta Knauerová


Poznáváme naše houby
Populárně-naučný průvodce vybranými druhy jedlých, nejedlých a jedovatých hub, které můžete v naší přírodě najít nejen v lesích, ale i na loukách či v parcích, a to po celý rok. Houby jsou v knize řazeny abecedně a jsou rozděleny do tří barevně odlišných bloků, stejně jako na semaforu: Zelená označuje jedlé, oranžová nejedlé a červená varuje před houbami jedovatými. Kniha dále uvádí typické poznávací znaky hub, jejich dobu a místo výskytu, lidová jména či zajímavosti a využití vybraných druhů.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788026615521
Datum vydání 06.08.2020
Věk od 8
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,359
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Populárně-naučný průvodce vybranými druhy jedlých, nejedlých a jedovatých hub, které můžete v naší přírodě najít nejen v lesích, ale i na loukách či v parcích, a to po celý rok.

Houby jsou v knize řazeny abecedně a jsou rozděleny do tří barevně odlišných bloků, stejně jako na semaforu: Zelená označuje jedlé, oranžová nejedlé a červená varuje před houbami jedovatými. Kniha dále uvádí typické poznávací znaky hub, jejich dobu a místo výskytu, lidová jména či zajímavosti a využití vybraných druhů hub nejen ke kulinářským úpravám.

Další tituly z řady "Atlasy do rodiny"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marta Knauerová

Marta Knauerová

V prvé řadě maminka a kamarádka dvou báječných dcer s touhou psát laskavě, tajemně a hravě. Šťastná ve své práci botaničky i v jakékoli práci tvůrčí. Zaměstnat ruce pro ni znamená dopřát odpočinek hlavě. A naopak! V podkroví barokního kláštera obutých augustiniánů (dnešní Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě) sepisuje granty a připravuje už roky výukové materiály a programy pro děti. To vše s velkou pokorou a úctou nejen k danému místu, ale především k mnichu Conopeovi, šouravě bloudícímu chodbami rozlehlého kláštera už téměř čtyři sta let.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM