EN

Zápisník abstinentky

Michaela Duffková


Přestat je těžké, ale nejtěžší je vydržet
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholismu a vypráví o svém boji se závislostí. Jaké zažila zlomové momenty? Co se pro ni změnilo s narozením druhého dítěte? A jak těžké je abstinovat v zemi, kde je pití společenská norma?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788026719649
Datum vydání 11.03.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,297
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Jak se daří autorce vítězného blogu Magnesia Litera 2019 s odstupem jednoho roku od chvíle, kdy vydala úspěšnou knihu o svém boji se závislostí na alkoholu? Jaký je „střízlivý“ život abstinující alkoholičky? Michaela vypráví o tom, jak obtížné je abstinovat ve společnosti, kde je pití společenská norma. Otevřeně líčí kritické momenty své abstinence, svěřuje se s čerstvou zkušeností dvojnásobné mámy a zveřejňuje také příběhy dalších abstinujících alkoholiků o jejich cestě za nezávislým a plnohodnotným životem, který nenaplňuje jen nekonečná hladina alkoholu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

Nikola Ludvigová
Z mého pohledu... Autorka, Michaela Duffková, je mladá matka a bývalá alkoholička, která se rozhodla (nejprve na svém blogu) promluvit o svojí závislosti a následné léčbě. Popisuje, jak se k takové závislosti vlastně dostala a co všechno tomu předcházelo. Alkoholismus, jak asi tušíte, nevznikne jen tak a autorka zcela otevřeně popisuje, čím vším si procházela a co všechno ji k alkoholu postupně dovedlo. Zároveň zodpovídá nejčastější otázky, které vás pravděpodobně napadají. Jak se taková závislost vlastně řeší a jak léčba alkoholismu probíhá? Jaká může být reakce rodiny? Proč autorku nezastavilo ani to, že má malé dítě? Možná právě proto, jak osobitě je kniha napsaná, vám bude připadat, že přesně víte, o čem autorka mluví a věřím, že se do ní dokážete vcítit. Body navíc si Michaela Duffková určitě zaslouží i za naprostou upřímnost a otevřenost vůči čtenáři. Věřím, že bylo opravdu náročné tak osobní zpověď sepsat, zároveň si ale myslím, že možná právě proto by knížka někomu mohla pomoct. A i kdyby nepomohla, alespoň se nám dostává pohledu na to, jak vlastně alkoholismus funguje. I přesto, že se nejedná o žádný literární klenot, knížku vám mohu doporučit. Pokud hledáte skutečný příběh, který je skvěle a osobitě napsaný a zároveň chcete knížku, kterou zvládnete přečíst za pár hodin, tohle je ta správná volba! Za zaslání knihy k recenzi mockrát děkuji Albatros Media!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Duffková

Michaela Duffková

Michaela Duffková (* 1992) vstoupila do veřejného povědomí jako autorka blogu Zápisník alkoholičky, za který získala ocenění Magnesia Litera – Blog roku 2019. O rok později vyšla stejnojmenná kniha. Z její iniciativy vzniká léčebně-preventivní centrum Alkos. Michaelin blog i nadále funguje na Facebooku i Instagramu, kde komunikuje se čtenáři a snaží se je motivovat k vyhledání odborné pomoci. Je vdaná, má dvě děti a dva anglické buldoky. Nejraději chodí po lese nebo cestuje s rodinou obytným volkswagenem.
Zobrazit profil autora

Recenze

mujzivotknihomolky.blogspot.com - Může se to stát i vám...

„Myslím, že obě knihy Michaely Duffkové stojí za přečtení a je dobře, že takové tituly vychází. Do těžké životní situace se může dostat každý z nás a věřím, že je lehké sklouznout k alkoholu, který člověku "pomáhá"."
NAPIŠTE NÁM