EN

První díl fantasy série z alternativní magické verze Londýna
Vítejte v Opačnu a v tak trochu jiném Londýně, jehož ulice přetékají magií. Také je to ale město rozdělené mezi šest frakcí – a křehký mír právě ohrozil vůdce Měňavců Gedeon Ravenswood. Jeho dávno ztracená sestra Ilsa strávila sedmnáct let ve špatném světě, a když se portálem dostane do Opačna, konečně má pocit, že někam zapadá. Jenže její nový domov je na pokraji občanské války – a zachránit ho může jen tak, že navzdory všemu nebezpečí najde Gedeona.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Witherward
Původní jazyk angličtina
Řada Opačno
Překladatel Petra Badalec
Počet stran 408
EAN 9788076612631
Datum vydání 06.09.2021
Věk od 13
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,556
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Vítejte v Opačnu, v Londýně, který není tak úplně stejný jako ten náš. V únoru tu je léto, metro je jeskyní plnou divů a ulice plní magie. Ale Londýn je taky rozdělený na části mezi šest soupeřících frakcí, kdy každá ovládá jedinečné dovednosti - a vůdce Měňavců Gedeon Ravenswood se právě utrhl ze řetězu a hrozí, že přetrhá křehká pouta, která desítky let držela Londýn pohromadě.

Ilsa patří mezi Měňavce a sedmnáct let života strávila v tom nesprávném Londýně, kde je skutečná magie považována za dílo ďábla. Rodiče ji po narození opustili, a tak se musela o život rvát - nejdřív jako kapsářka a později na pódiu jako asistentka iluzionisty, kde oslňovala publikum tajným používáním svých schopností. Když Ilsa projde portálem do Opačna, konečně má pocit, že někam patří.

Ale její nový domov stojí na pokraji občanské války a Ilsa se ocitne přímo uprostřed dění. Jediný způsob, jak Londýn zachránit, je najít Gedeona, Ilsina dlouho ztraceného bratra, jednoho z posledních členů rodiny, která ji opustila ve špatném světě. Ilsa je ze všech stran obklopena nepřáteli i Měňavci, kteří mají být jejími spojenci, avšak nosí tváře, které jim nepatří. Přišel čas vytáhnout z rukávu všechny triky a trumfy, aby vůbec přežila.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Opačno"

Hodnocení čtenářů

Zuzana Špringlová
Opačno - tak trochu jiný Londýn. Fantasy, které má propracované postavy, příběh, magii...Ilsa, chudá dívka, která si vydělává jako asistentka kouzelníka, v jednom momentu prochází portálem do světa, o kterém neměla ani tušení. Ilsa vstupuje na území Camdenu, teritorium měňavců a ona je jedna z nich. Nalézá rodinu, o které si myslela, že neexistuje a zjišťuje, že je dcerou alfy (vůdkyně) Lyader a Thorna Nynberga, kteří byli zabiti skoro před dvaceti lety. Opačno je rozděleno na 6 frakcí - poznáváme Srdce - čtvrť mágů, Sever - teritorium Přízraků, Whitechapel - čtvrť patřící Šeptačům, Doky - teritorium Orákul a teritorium Psioniků. Je zde cítit boj o moc...politická moc měnící se ve špinavou a nebezpečnou hru. Ilsa získává spoustu přátel, kterým plně nedůvěřuje. Každý z nich má v Zoo Camdenu svou roli. Sestřenice Hester je nynější vůdkyní Měňavců, Fyfe je zodpovědný za biologicko-magickou chemii a třeba Eliot je bývalý vůdce vlků - jejich armády. Každá postava má skvěle vybudovaný charakter. Každá se během příběhu rozvíjí! Děj se točí kolem krutých útoku na Camden ze strany Mágů, kteří evidentně něco urputně hledají. Ani zmizení prince Gedeona, Ilsina bratra, celému problému nijak nepomáhá. Ilsa postupně zjišťuje, kdo stojí za vraždou jejích rodičů, kam zmizel její bratr Gedeon. Objevuje sílu magických amuletů, pro které stojí masově zabíjet a naučí se rozeznávat, kdo je v téhle hře dobrý a špatný hráč. Příběh má propracované postavy, dozvídáme se každičký detail různých pasáží. Možná toho bylo trochu moc. Přiznám se, že jsem si každou postavu, každé místo, každou zápletku a potažmo i každý zvrat musela zapisovat a zpětně se k poznámkám vracet, abych pak mohla následně pochopit některá jednání a vlastně i samotný konec. To byl i důvod, proč se mi kniha četla těžce, než jsem u jiných knih tohoto typu zvyklá. Ale prosím vás - to není vada, to je umění! Konečně fantasy, které má krásně vykreslený magický svět i obyvatele v něm. A líbilo se mi, že i kladná postava byla vlastně současně i postavou zápornou. Byly to postavy dělajíc lidské chyby. Kniha má otevřený konec a já se tak těším na další díl.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hannah Mathewsonová

Hannah Mathewsonová

Hannah Mathewson se narodila v Cambridge ve Velké Británii. Její nezkrotně kreativní povaha ji přivedla k hraní, hudbě, kreslení i touze natáčet filmy, pak však zakotvila u psaní románů, kterému se věnuje už od dob dospívání. Prvním pokusem byla kniha o mladé ženě, kterou navštívil duch její zesnulé nejlepší kamarádky. Studovala filmovou a televizní vědu na University of East Anglia a pracovala v kinech, knihovnách i archivech. Za svou krátkou povídku Two Pounds, Six Ounces získala ocenění Fiction Desk Writer’s Award. Opačno je jejím debutem.   
Zobrazit profil autora

Recenze

deti-noci.cz - Opačno

...Na rozdíl od městské fantasy Řeky Londýna Opačno nedisponuje suchým britským humorem a přes všechny úklady a zrady nabízí pohodovější atmosféru než ponurá série Temné nadání. Svým zpracování se Opačno spíše podobá románům jako Temnější tvář magie nebo Kostičas...

MFantasy - DOBRODRUŽSTVÍ V ODVRÁCENÉ STRANĚ LONDÝNA

...Zkrátka jedná se o zdařilý mix alternativní historie, detektivky, akčního příběhu i učebnici zoologie. S malým a posledním nedostatkem: chce to víc kapitána Fowlera! Snad se ho dočkáme ve druhém díle..

Databazeknih.cz - Opačno

...„Na této knize se mi líbilo snad úplně všechno. Nejvíce, ale worldbuilding! Cekový systém světa, který je 'naruby' a jsou tam různé frakce, kdy každá ovládá úplně nějaký jiný druh magie, dával smysl...
NAPIŠTE NÁM