EN

Příhody matky Přírody

Radek Malý


Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek, tak jak to u oblíbeného básníka Radka Malého hned nepoznáme… Rozhodně se tu ovšem nejedná o příběhy prvoplánově naučné, jak prozrazuje už popis hlavní postavy: „Příroda vypadala jako taková zanedbaná vesnická tetka, vlastně tulačka, která žila v lese a vůbec, kde se dalo. Spávala na mezích, pod širokými stromy, občas v medvědím brlohu a je téměř jisté, že kdyby už tehdy byly v lesích krmelce pro lesní zvěř, spávala by i tam.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788075580740
Datum vydání 09.10.2019
Věk od 8
Formát 190x220 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,366
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek, tak jak to u oblíbeného básníka Radka Malého hned nepoznáme…

Rozhodně se tu ovšem nejedná o příběhy prvoplánově naučné, jak prozrazuje už popis hlavní postavy: „Příroda vypadala jako taková zanedbaná vesnická tetka, vlastně tulačka, která žila v lese a vůbec, kde se dalo. Spávala na mezích, pod širokými stromy, občas v medvědím brlohu a je téměř jisté, že kdyby už tehdy byly v lesích krmelce pro lesní zvěř, spávala by i tam. Z jedné boty jí čouhala suchá tráva, druhá noha byla bosá. Z jedné strany voněla po fialkách, z druhé po králičím bobku. Na hlavě měla neforemnou květovanou hučku a na ní bylo ptačí hnízdo. Taková to byla divná osoba.“

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Radek Malý je český spisovatel. Píše hlavně knížky různých žánrů pro děti a mládež, ale také překládá z němčiny. Kromě toho učí na vysoké škole obor tvůrčí psaní. Když nepíše a neučí, většinou něco dělá na zahradě. Snaží se tam pěstovat hlavně staré odrůdy rostlin s krásnými a tajemnými názvy. Na zahrádce taky chová včely, opečovává vinnou révu a kochá se pohledem na západ slunce. U toho mu asistuje zrzavý kocour a občas nějaká toulavá kočka z okolí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM