EN

Příhody matky Přírody

Radek Malý


Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek, tak jak to u oblíbeného básníka Radka Malého hned nepoznáme… Rozhodně se tu ovšem nejedná o příběhy prvoplánově naučné, jak prozrazuje už popis hlavní postavy: „Příroda vypadala jako taková zanedbaná vesnická tetka, vlastně tulačka, která žila v lese a vůbec, kde se dalo. Spávala na mezích, pod širokými stromy, občas v medvědím brlohu a je téměř jisté, že kdyby už tehdy byly v lesích krmelce pro lesní zvěř, spávala by i tam.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788075580740
Datum vydání 09.10.2019
Věk od 8
Formát 190x220 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,366
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek, tak jak to u oblíbeného básníka Radka Malého hned nepoznáme…

Rozhodně se tu ovšem nejedná o příběhy prvoplánově naučné, jak prozrazuje už popis hlavní postavy: „Příroda vypadala jako taková zanedbaná vesnická tetka, vlastně tulačka, která žila v lese a vůbec, kde se dalo. Spávala na mezích, pod širokými stromy, občas v medvědím brlohu a je téměř jisté, že kdyby už tehdy byly v lesích krmelce pro lesní zvěř, spávala by i tam. Z jedné boty jí čouhala suchá tráva, druhá noha byla bosá. Z jedné strany voněla po fialkách, z druhé po králičím bobku. Na hlavě měla neforemnou květovanou hučku a na ní bylo ptačí hnízdo. Taková to byla divná osoba.“

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Malý

Radek Malý

Český básník, překladatel z němčiny, vysokoškolský pedagog a autor knížek pro děti je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia litera. V roce 2011 vydal v nakladatelství Albatros ve spolupráci s výtvarníkem Pavlem Čechem obsahově a výtvarně výjimečnou knihu básní pro děti Listonoš vítr, která získala již zmíněné ocenění Magnesia Litera. V roce 2014 následovalo Moře slané vody a v roce 2017 v tandemu s ilustrátorkou Alžbětou Skálovou Všelijaké řečičky pro kluky a holčičky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM