EN

Visa transit

1.

Nicolas deCrécy


Nejnovější dílo klasika moderního světového komiksu, Nicolase de Crécyho.
Ve svém nejnovějším komiksu Visa transit 1 de Crécy po mnoha letech se svým typickým výtvarným viděním znovustvořil dávnou cestu, na kterou se vydal v létě 1986, pár měsíců po Černobylu, se svým bratrancem. Opravili si vrak Citröenu Visa a naházeli do něj knihy, které pak nečetli, spacáky, cigarety... a vyrazili na cestu bez jasného cíle, hlavně aby je zavedla co nejdál. Projeli severem Itálie, Jugoslávií, Bulharskem a hnali se dál, do Turecka.

Detailní informace

Žánr komiks
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Překladatel Richard Podaný
Počet stran 136
EAN 9788075581525
Datum vydání 02.11.2020
Věk od 12
Formát 210x280 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,879
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

„Buď odejdu a budu živ, neb zůstanu a zemru,“ praví v Shakespearovi Romeo. U Nicolase de Crécyho a jeho bratrance to v létě 1986, pár měsíců po Černobylu, až tak dramatické nebylo, ale přesto je cosi, snad bujnost mládí, neodolatelně nutkalo vydat se na cesty. Opravili si vrak Citröenu Visa a naházeli do něj knihy, které pak nečetli, spacáky, cigarety... a vyrazili na cestu bez jasného cíle, hlavně aby je zavedla co nejdál. Projeli severem Itálie, Jugoslávií, Bulharskem a hnali se dál, do Turecka. A po mnoha letech Crécy se svým typickým výtvarným viděním znovustvořil dávnou cestu, která jim kdysi, když jim bylo dvacet, ukázala jak svět, tak je samotné.

V Nakladatelství Meander vyšly již 4 de Crécyho výjimečné komiksy - od slavné Doby ledové, přes storyboard k nikdy nenatočenému filmu Flašinet a velkolepý opus Nebeský bibendum až po podivuhodnou bajku Salvatore. Visa transit 1 (z plánovaných dvou svazků) v překladu Richarda Podaného vychází v říjnu 2020.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM