EN

Světlušky a jiné povídky

Hannah Vincentová


Povídková sbírka o obyčejných životech neobyčejných žen
Žena na prahu dospělosti se snaží vyjádřit hrůzu a násilí, které vnímá kolem sebe. Mladá matka se chce postarat o své dítě, ale nedokáže se odpoutat od jeho tyranského otce. Lékařka po úspěšné praxi odchází do důchodu. Postarší sestry se musejí vyrovnat se smrtí své matky. Hannah Vincentová ve svých povídkách líčí osudy žen, které se vyrovnávají s požadavky společnosti, mužů, svých bližních i vlastního těla. Která z nich nakonec získá titul Ženy roku?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název She-Clown and Other Stories
Původní jazyk angličtina
Počet stran 168
EAN 9788076622715
Datum vydání 07.02.2022
Věk od 14
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,284
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Žena na prahu dospělosti se snaží vyjádřit hrůzu a násilí, které vnímá kolem sebe. Mladá matka se chce postarat o své dítě, ale nedokáže se odpoutat od jeho tyranského otce. Lékařka po úspěšné praxi odchází do důchodu. Postarší sestry se musejí vyrovnat se smrtí své matky. Hannah Vincentová ve svých povídkách líčí osudy žen potýkajících se s požadavky společnosti, mužů, svých blízkých i vlastního těla. A která z nich nakonec získá titul Ženy roku?

Hannah Vincentová vystudovala drama a anglickou literaturu na Východoanglické univerzitě a poté tvůrčí psaní na Kingstonské univerzitě. Získala doktorát z tvůrčího a kritického psaní a univerzitní výuce tvůrčího psaní se věnuje i nyní. Žije v Brightonu. Kromě povídek napsala i dva romány (Alarm Girl, 2014; The Weaning, 2018) a několik divadelních her včetně adaptace Kafkovy povídky Doupě. Pořídila také nový překlad Čechovových Tří sester.

„V každé povídce vás [autorka] vtáhne do úplně nového světa plného překvapení a komplexních postav… Jedna z nejlepších povídkových sbírek, jaké jsem kdy četla.“ Instagram femi.books

Z angličtiny přeložil kolektiv studentů a studentek Ústavu translatologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM