EN

Šifry pro děti 2

Karel Pazourek, Cryptomania


Rozšifruj tajné zprávy!
Dokážeš rozšifrovat tajné zprávy? Nebo se to chceš naučit? Více než 120 různých šifer čeká jenom na tebe! Jsou označeny podle obtížnosti a k jejich rozluštění nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti a pomůcky. Vše potřebné najdeš přímo v knize. Prozradíme ti, jak na to a všechno ti ulehčí i užitečná a přehledná tabulka šifrování. V knize nechybí nápovědy a řešení.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026620280
Datum vydání 21.11.2024
Věk od 9
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Šifry jsou uspořádány do tematických celků, můžete se tak těšit na prostředí Amazonie, svět vlajek, na turistickou mapu, rozmanité stroje, řemesla, pověsti a mnohé další.

Kniha obsahuje více jak 120 zajímavých šifer: nechybí zde substituční a transpoziční šifry, římské číslice, Morseova abeceda, Braillovo písmo nebo třeba binární abeceda.

NECHYBÍ ANI 3 SUPERŠIFRY!

Pro lepší orientaci mladého luštitele jsou jednotlivé šifry označeny podle obtížnosti hvězdičkami. K luštění nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti, stačí se rozcvičit na jednoduchých příkladech a postupně pokračovat ke složitějším.

V závěru knihy najdeme nápovědy i řešení a nechybí zde ani praktická přehledová tabulka k šifrování.

Karel Pazourek učí matematiku na gymnáziu. Dlouhodobě se věnuje práci s nadanými dětmi, zejména v Matematické olympiádě. S jeho šiframi jste se mohli setkat v knize Šifry pro kluky a holky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM