EN

Asterix - Latinské citáty a jejich výklad

Bernard-Pierre Molin


Latina zábavně s Asterixem a Římany
Nejslavnější z Galů (slavnější než Vercingetorix, historikové prominou) vděčí za část své slávy Římanům. A Římané mluvili latinsky, což neuniklo pozornosti autorů Asterixe, kteří protkali své příběhy latinskými citáty často z pera největších básníků antického Říma. Tato knížka vám poutavý výklad těchto citátů, a to s asterixovským humorem a s láskou k latině.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Astérix Les Citations Latines Expliquées
Původní jazyk francouzština
Řada Asterix
Překladatel Michal Lázňovský
Počet stran 160
EAN 9788025251195
Datum vydání 24.01.2022
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Egmont
Hmotnost 0,414
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Nejslavnější z Galů (slavnější než Vercingetorix, historikové prominou) vděčí za část své slávy Římanům. Ano, bez těchto skvělých nepřátel by Asterix nemohl prožít tak velkolepá a napínavá dobrodružství.

A Římané mluvili latinsky, což neuniklo pozornosti autorů Asterixe, kteří protkali své příběhy latinskými citáty často z pera největších básníků antického Říma.

Za bezvýhradné podpory Julia Caesara a ve spolupráci s pirátem latiníkem přezdívaným Trojnožka nabízí tato knížka poutavý výklad těchto citátů, a to s asterixovským humorem a s láskou k latině.

Vy, asterixofilové bez rozdílu věku, kteří máte rádi jazyk a jste zvídaví, sapere audete, odvažte se vědět, jak říkali Horatius i Kant (i když ne ve stejnou dobu). A hlavně mementote ridere, nezapomeňte se smát, jak by jistě připodotkl sám René Goscinny.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Asterix"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

lacultura.cz - Být chytrý jako Asterix a znát

...Poměrně drobná knížka v pevné vazbě nabízí 120 latinských citátů. Každému je věnována barevná dvoustrana – jednu zabírá latinský citát, český překlad a ilustrace použitá v Asterixovi; druhou pak krátký význam, autor výroku a historie jeho prohlášení....
NAPIŠTE NÁM